Lütfen bekleyin..



Binlerce Fidan Toprakla Buluştu

12 Kasım 2019, 12:12 - Okunma: 545

Milli Ağaçlandırma Günü "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" kampanyası kapsamında Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü’nde 22 bin 500 fidan toprakla buluştu.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilan ettiği "Milli Ağaçlandırma Günü" kapsamında Batman Üniversitesi’nde 22 bin 500 fidan

öğrenci, polis, asker ve vatandaşların katılımı ile dikildi.Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü'nde Batman Valisi Hulusi Şahin, fidan dikimi sırasında yaptığı konuşmada Türkiye'nin dört yanında olduğu gibi Batman'da da 22 bin 500 fidanı toprakla buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

BATMAN’DA MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ HEYECANI

erkesi yeşil bir dünya için daha duyarlı olmaya çağıran Vali Şahin, şöyle devam etti: "Bugün 11 milyon fidanla ülkemizin vadilerini, ovalarını, dağlarını ağaçlandıracağız. Daha yeşil bir Türkiye ‘ye doğru emin adımlarla ilerleyeceğiz. Dünyada orman varlığı artan ülke sayısı çok az ve bu ülkelerden biri de Türkiye. Yıllık yüzde 5 civarında orman alanları bakımından bir büyüme içerisinde ülkemiz. Bu büyük bir rakam. İnşallah ilerde çocuklarımıza daha yeşil bir ülke bırakacağız. Bunun için hepimiz elimizden gelen gayret ve özveriyi göstermekten çekinmemeliyiz. Ağaç dikmek yetmiyor ağacı dikmekten ziyade ağaca bakmanın daha önemli. Fidanlarımızı sahiplenelim. Hepimiz daha yeşil bir Anadolu için elimizi taşın altına koyalım ağaç dikelim bakımını yapalım ağacı koruyalım ve ağacı sevelim."dedi. Yapılan konuşmaların ardından 22 Bin 500 adet fidanın dikimine geçildi.

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=