Lütfen bekleyin..



Üniversite Hasankeyf uygulama oteli hizmete açıldı

10 Kasım 2019, 14:55 - Okunma: 749

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Hasankeyf’in turizm odağı olmasına katkıda bulunmak amacıyla kurulan ve DİKA’nın desteğiyle donatılan Batman Üniversitesi Hasankeyf Uygulama Oteli’nin açılışı törenle gerçekleştirildi. Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş’un ev sahipliğinde yapılan açılışa Batman Valisi Hulusi Şahin, kamu kurumu müdürleri, STK Temsilcileri,

 Üniversitemiz personeli ve öğrencileri katıldı.
Dualarla açılan Hasankeyf Uygulama Oteli’nin açılışında konuşma yapan Vali Hulusu Şahin, “uygulama otelimizle birlikte Hasankeyf turizm bölgesindeki yatak kapasitemiz sıfırdan 98’e çıkmış oldu. Şuan da 98 kapasiteli olarak kayıtlara geçeceğiz. Hasankeyf’in yeniden doğumuna hepimiz şahitlik ediyoruz. Bu seferki Hasankeyf çok daha sağlıklı bir şekilde büyüyecek ve çok daha doğru hamleler ile gelişecek.” dedi.Hasankeyf’te böyle bir otelin açılacağına zamanında hiç kimsenin inanmadığını belirten Rektör Durmuş, “YÖK’ e gittiğimde onlara dedim ki Hasankeyf’e öğrenci istiyorum. YÖK yetkileri de bana dediler ki ‘nasıl Hasankeyf’e öğrenci istiyorsun, Hasankeyf’in nüfusu nedir ki’? Bende onlara dedim ki Sayın Cumhurbaşkanımızın emridir. Cumhurbaşkanımız dedi ki ‘Hasankeyf’e bir uygulama oteli ve bir de hastane yapın. Hasankeyf’in geleceği çok parlaktır’ demişti. Onun emri ile hastane yapıldı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=