Lütfen bekleyin..



İl Başkanı Gür Bakan Selçuk’un ziyaretini değerlendirdi

05 Kasım 2019, 12:56 - Okunma: 494

AK Parti Batman İl Başkanı Av.Abdullah Akif Gür, hafta sonu Batman'a gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un ziyareti ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.Bakan Selçuk'un bu ziyareti ile Batman'ın eğitim sorunlarının tüm boyutlarıyla ele alındığını dile getiren Başkan Gür “Eğitimde Batman için neler yapılabilir, alınması gereken tedbirler, hedefler ve i

htiyaçlar doğrultusunda Milli Eğitim Bakanı Sn.Ziya Selçuk’un katılımıyla, Valimiz Hulusi Şahin, Milletvekilimiz Ziver Özdemir, Vali Yardımcılarımız, Kaymakamlarımız, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve şube müdürlerinin de bulunduğu tüm paydaşlarla verimli toplantılar gerçekleştirdik” diye konuştu. 
Bakan Ziya Selçuk ile tasarım ve beceri atölyeleri, mesleki eğitim başlıklarında önemli istişarelerde bulunduklarını kaydeden Gür, '' Özellikle Batman için son derece önemli olan OSB'lerdeki iş kollarına hitap edecek meslek liselerinin artırılmasına ve mevcutlarının da daha kaliteli hale getirilmesine yönelik istişarelerimiz oldu. 

Spor Lisesi ve ikinci bir fen lisesi ile özellikle Osbdeki sektörlere ilişkin iş garantili meslek liselerinin Batman’a kazandırılması da istenmiştir. Bakanımızın tüm taleplerimizi dikkatle not alması ve bütün bunları önümüzdeki süreçte giderilmeye çalışılacağının sözünü vermesi  ,Yapımı devam eden bir kısım okulun ödeneğinin de kısa süre içinde gönderileceğini belirtmesi, bizleri oldukça memnun etmiştir. Malumunuz, Batman’ın ilk lisesi olan kentin kimliği ile bütünleşmiş ve nostaljik bir değer kazanmış olan Batman Lisesinin isminin iadesi kamuoyunda ve eski mezunlar tarafından talep edilmekteydi. Milletvekilimiz Ziver Özdemir’in de eski mezunlarından olduğu okulun isminin iade edilmesi talebimiz de olumlu karşılanmış ve okula tekrar Batman Lisesi ismi verilmesi konusunda, Sayın Bakanımız ilgilileri anında talimatlandırmıştır. Batman temasları kapsamında hayırsever iş insanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğretmenlerle buluşan Bakanımız Ziya Selçuk'un bugüne kadar birçok ilde programlara katıldığını ancak Batman’da  eğitime olan talebin çok yüksek olması, eğitim standartları açısından çok hızlı bir mesafe alınması açısından bizi ziyadesiyle memnun ettiğini ve sorunların çözümünün daha da hızlanmasına vesile olacağını ifade etmesi bizleri gelecek adına umutlandırmıştır. Bu vesile ile sayın bakanımıza, davetimizi geri çevirmeyerek ilimize teşriflerinden ve Batman'ımıza göstermiş olduğu yakın ilgi ve alakalarından dolayı tekrar teşekkür ediyorum. Ayrıca eğitimle dolu bu ziyarette bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşerilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum”

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=