Lütfen bekleyin..



Şeyh Halil Hamidi için anma ve mevlid

28 Ekim 2019, 16:27 - Okunma: 4105

Şeyh Halil Hamidi, vefatının 34. yıl dönümünde binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen anma ve mevlidi şerif etkinliğiyle anıldı. Kayapınar (Aynkaf) beldesinde hafta sonu gerçekleştirilen mevlide Türkiye bilim kurulu üyesi ODTÜ’den Prof. Dr. Ahmet Rumeli, Hayat Holding Sahibi Yahya Kiğili, Türkiye Bilim kurulu üyesi Medipol Üniv. Rektör yardımcısı Prof. Dr. Talip Alp, Manchester Üniv

. Müslüman bilim adamları kurulu başkanı Irak asıllı İngiltere vatandaşı Prof. Selim el Hasani, yurdun dört bir yanından akademisyen, iş adamı, din adamları, ilçe ve belde belediye başkanları, Medrese başkanları, çeşitli illerden gönül dostları, sevenleri, kanaat önderleri, Muhtarlar, STK temsilcileri, Yazarlar, şairler ve binlerce vatandaş katıldı. İl dışından 3 özel Uçak Hamidi’yi anma programı için Batmandaydılar. 


Erkeklerin programı Şeyh Halil Hamidi medresesinde, Bayanların programı ise Kız Kuran kursunda yapıldı. 
ŞEYH HALİL’İN ANMASINA BİNLER KATILDI
Şeyh Halil’in oğulları Şeyh Prof. Dr. Ahmet Hamidi,  Fethullah Hazbi Hamidi ve oğlu Feyzullah Hamidi mevlide gelen konuklarla yakından ilgilenip, dua istediler. Binlerce kişinin katıldığı mevlit, etkinliğinde dualar okundu, yaklaşık 5 bin kişiye yemek ikramında bulunuldu.  Programın genelinde konuşmacılar şeyh Halil hazretlerinin Kutbul irşad özelliği üzerinde duruldu. Onun her zaman gençlere bayanlara, baylara Allah’ı ve Peygamberi anlatması, hak ve hakikatleri anlatması, mütevaziliği, etkileyiciliği ve benzeri özellikleri üzerinde durulurken, Toplumumuzun böyle önderlere çok ihtiyacı olduğu vurgulandı.  

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=