Lütfen bekleyin..



Uluslararası 10. Din Görevlileri Sempozyumu İlimizde Gerçekleştirildi

21 Ekim 2019, 12:12 - Okunma: 571

Batman Valiliği himayelerinde; Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi, Batman İl Müftülüğü ve Sivil Toplum Kuruluşların işbirliğiyle Uluslararası 10. Din görevlileri Sempozyumu İlimizde gerçekleştirildi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen sempozyumun açılış programına; Vali Hulusi ŞAHİN,

AK Parti Batman Milletvekili Ziver ÖZDEMİR, Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, Diyanet İşleri Başkanlığı Cami İşleri Başkanı Neşet BODUR, AK Parti İl Başkanı Akif GÜR, Dünya İslam Âlemleri Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyeddin KARADAĞI, Kudüs eski Müftüsü İkrime SABRİ, akademisyenler, ulusal ve uluslararası çok sayıda davetli katıldı.

"Davet Dili" temasıyla gerçekleştirilen sempozyumun açılış ve selamlama konuşmaların ardından Dünya İslam Âlimleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Muhyeddin KARADAĞI, AK Parti Batman Milletvekili Ziver ÖZDEMİR ve Valimiz Hulusi ŞAHİN birer konuşma yaptı.

 “Davet Dili” sempozyumun İlimizde gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Milletvekili ÖZDEMİR, “Her birimizin İslam’ın vakarını üzerinde taşıyan birer fert olmalıyız” dedi. İslam'ın güzel dille anlatılması gerektiğini söyleyen Valimiz, “Özelikle bu iki günde bunu tartışalım. Davette öncelikle davranışlarımızla, eylemlerimizle doğru bir örnek teşkil etmeliyiz. Sempozyumun teması olan "Davet Dili"nin bu çerçeveden değerlendirilmesi gerekir, Din görevlilerimize bu konuda büyük görevler düşüyor. İbadethanelerimizde çocuklarımızın seslerinin çınladığı bir ortam yaratmalıyız. Çocuklarımızı camii ve ibadethanelerden uzak tutmayalım.” diye konuştu. Konuşmaların ardından Diyanet İşleri eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ, “ Davet Dili” üzerine bir konferans verdi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=