Lütfen bekleyin..



3. Batman Kitap Fuarına görkemli açılış

21 Ekim 2019, 12:10 - Okunma: 1074

Batman Valiliği tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Kitap Fuarı törenle açıldı. 27 Ekim’e kadar açık kalacak fuara 100 yayın evi ile 80 yazar katılacak.Valilik önü Adalet Caddesi'nde düzenlenen ‘Batman 3’üncü Kitap Fuarı’ açılışına; Batman Valisi Hulusi Şahin, Ak Parti Batman Milletvekilli Ziver Özdemir, Batman Üniversitesi Rektörü Aydın Durmuş,

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphane ve Yayımlar Genel Müdür Vekili Ali Odabaş, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, yazarlar, kamu kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda  öğrenci ve vatandaş katıldı.
27 EKİM’E KADAR AÇIK
Törende konuşan Batman Valisi Hulusi Şahin, Batmanlı kitapseverlerin ilgisi ve coşkusunun, kendilerini böyle bir etkinliği yapmaya teşvik ettiğini anlatan  Şahin , şöyle devam etti: Valisi Şahin, “Bu bir hafta içerisinde tüm okullarımız ilimle, irfanla okuma ve yazma ile haşir neşir olacaklar. Eğitimin en temel unsurunu bu şekilde sağlayacağız. Batman birkaç gündür yapılan etkinliklerle bir ilim irfan meclisi haline geldi. Biz bununla gurur duyuyoruz. Biz bütün düşüncelerin geniş bir yelpazede dile getirildiği, kitaplaştırıldığı ve okunduğu bir şehir hayal ediyoruz. Bizler kültür ve inanç olarak akıl sahibi olmayı ilke edinmiş insanlarız. Her sözü dinleriz ama en güzelini alırız. İlmi yitik malımız sayarız. Arayıp bulduğumuz yerde alırız. İlmi arayıp bulmak temel gayemizdir. Çocuklarımız gençlerimiz okumayı seviyor. Genç bir nüfusumuz var. Okuyorlar ve geleceğe umutla bakıyor. Biz de onların yolunu açmaya çalışıyoruz.” 
100 YAYIN EVİ VE 80 YAZAR KATILDI
Konuşmaların ardından fuar protokol üyeleri tarafından kurdelenin kesilmesiyle açıldı. Açılış sonrası katılımcılar hep birlikte stantları gezdi. Batman Kitap Fuarı, 9 gün boyunca kitapseverleri ağırlayacak. 100 yayın evi ile 80 yazarın katıldığı Batman Kitap Fuarı’nda 9 gün boyunca konferans, söyleyişiler ve imza günleri düzenlenecek. Fuar 19 Ekim’den  27 Ekim’e kadar sabah 09.00 ile akşam 21.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacağı bildirildi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=