Lütfen bekleyin..



Üniversitede ‘intiharı önleme’ konferansı

14 Ekim 2019, 15:30 - Okunma: 681

Batman Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu’nun 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısı ile organize ettiği “Mental Sağlığı Geliştirme ve İntiharı Önleme” konulu Konferans Merkez Kampüs Konferans Salonu’nda düzenlendi. Konferansa Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, Üniversite personeli ve öğrencileri katıldı.

“ERKEN MÜDAHALEYLE İNTİHAR ÖNLENEBİLİR”
Açılış ve selamlama konuşmasının ardından Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yardımcısı Öğr. Gör. Derya Yanık,  erkeklerin ölümcül intihar girişim oranlarının kızlara göre daha fazla olduğunu söyledi. İntihar etmeyi düşünen kişinin mutlaka girişimden önce bununla ilgili ipuçlarını çevreye yaydığını ifade eden Yanık, ‘Artık hiçbir şey önemli değil’ ‘Her şeyi bitirmeyi düşünüyorum.’ Gibi cümlelerin kişilerce kurulduğunu, bu açıklamaların ciddiye alınması gerektiğini ifade etti. İntihar eğilimindeki kişilerin etrafındakilere yeteri kadar uyarı ve müdahale imkanı verdiğini belirten Yanık, intihar girişiminden önce, intihar aslında girişimcisinin verdiği mesajların doğru okunması durumunda erken müdahale ile intiharların önlenebileceğini, bunun için yakın arkadaş çevresine ve ailelere ciddi bir iş düştüğünü söyledi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=