Lütfen bekleyin..



YAYAYA YOL VERMEYENE CEZA GELİYOR

03 Ekim 2019, 12:23 - Okunma: 704

Batman’da 52 farklı noktada Bin 200 personelin katılımıyla ‘Yaya Geçidi Nöbeti Etkinliği’ gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan Vali Hulusi Şahin, sürücülerin kurallara uymasını istedi.Vali Hulusi Şahin, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, Trafik Şube il Müdürü Onur Yıldırım, bazı kurum temsilcileri, öğrenciler ve bazı vatandaşların katılımıyla ‘Yaya Geçidi Nöbeti Etkinliği’ yapıldı.

Vali Şahin ve beraberindekiler Atatürk parkı- Wordmar Kavşağında bulunan yaya geçidinden yürüyüp bu konuda farkındalık oluşturdular. Burada konuşan Vali şahin, “Araçların ‘geçip gideyim’ diye yayayı tehlikeye sokmak hiçbir şoföre yakışmaz ve şoförlüğün kurallarıyla da hiçbir şekilde bağdaşmaz. Eğer ışıklı tabelalar varsa, yani trafik ışıkları varsa hepimiz ona uyacağız. Trafik ışığı yoksa ve yaya geçidi varsa, yaya geçidinin olduğu yerde yaya geldiği zaman araçlar, sürücüler yayaya yol verecekler. Bu kuraldır ve biz bu kurala uyacağız. Hedefimiz, bu gençlerle beraber, yaya öncelikli alanların, yaya geçitlerinin yayalara ait olduğunu herkese hatırlatmaktır. Bu yaya öncelikli alanların hem yayalarımız tarafından hem de sürücüler tarafından benimsenmesi için bunu devamlı tekrar etmemiz lazım. Sürücü kurslarımızın ehliyet verirken bu konuya önem vermesi lazım. Bizler de emniyet görevlilerimiz, Jandarma, trafik ekiplerimizle beraber, belediye ve zabıtasıyla beraber bu hususta çalışacağız ve cazai uygulamayı da gerekirse yapacağız” dedi. Trafik Şube il Müdürü Onur Yıldırım da bu etkinliğin Batman’ın 52 ayrı noktasında ve en az bin 200 personel tarafından gerçekleştirildiği bilgisini paylaştı. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=