Lütfen bekleyin..



Mor Kiryakus Manastırı restore ediliyor

03 Ekim 2019, 11:56 - Okunma: 772

Vali Hulusi Şahin, Beşiri ilçesine bağlı Ayrancı Köyünde bulunan Mor Kiryakus Manastırı'nda devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Şahin’e ziyaret sırasında Mor Gabriel Manastırı Metropoliti Samuel Aktaş eşlik etti. Mor Kiryakus Manastırı tahminen M. S. 5. yüzyılda inşa edilmiş ve 1900 yılına kadar metropolit merkezi

olarak Süryani cemaatine hizmet vermiştir.
MANASTIR TURİZME KAZANDIRILACAK
Projesi, Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve proje eş finansman bütçesi Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından temin edilen Mor Kiryakus Manastırı 1. Etap restorasyon çalışmalarını inceleyen Vali Şahin, yürütülen restorasyon çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Manastırda yürütülen restorasyonun uzun soluklu bir faaliyet olduğunu ifade eden Vali Şahin, nihai hedeflerinin manastırı turizme kazandırmak olduğunu belirtti. İncelemeler sırasından, Beşiri Kaymakamı Sinan Aşcı, İl Genel Meclis Başkanı Abdulvahap Akbaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet İhsan Aslanlı ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran hazır bulundu.  

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=