Lütfen bekleyin..



Yılmaz Güney sineması 2020’ye kaldı

30 Eylül 2019, 12:51 - Okunma: 655

Belediye Eşbaşkanları Songül Korkmaz ve Dr. Mehmet Demir’in seçim vaatleri arasında yer alan Yılmaz Güney Sinema Salonu inşası, bütçe yetersizliği nedeniyle 2020 yılına kaldı.Onarım çalışmaları nedeniyle faaliyetleri durdurulan ve 30 Ocak 2017 tarihinde elektrik kontağından çıktığı ileri sürülen yangında küle döndükten sonra tamamen yıkılan Yılmaz Güney

Sinema Salonunun yapımı, bütçe yetersizliğinden dolayı önümüzdeki yıla kaldı. Batman Belediyesine kayyum olarak atanan Ertuğ Şevket Aksoy tarafından projelendirilen ve yapılacağı belirtilen salonun yapımından vazgeçilmişti. 
YENİ PROJE HAZIRLANACAK
31 Mart yerel seçimleri öncesinde HDP Eşbaşkan adayları Songül Korkmaz ve Dr. Mehmet Demir, seçim vaatlerinde sinema salonunun yerinde inşa edileceğini belirttiler. Aradan geçen 6 aya rağmen sinema salonuna dair vaatler yerine getirilmezken, sinema salonunun inşasının 2020 yılına kalacağı öğrenildi. 
2020’DE YAPILACAK
Sinema için yeni bir proje hazırlığında olduklarını belirten Batman Belediyesi Başkan Yardımcısı Nevzat Nemcik, yılsonunda sinema ihalesinin yapılacağını söyledi. Nemcik, ihalenin ardından 200 iş gününde sinema inşasının tamamlanacağını belirterek, “Belediye bütçesi yılın ilk 3 ayında tüketilmişti. 2020 yılı bütçesi içinde planlamamızı gerçekleştirdik. İlk hedeflerimiz arasında sinema salonunu var” diye konuştu. Nemcik, sinema salonunu en kısa sürede kent halkının hizmetine sunacaklarını kaydetti.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=