Lütfen bekleyin..



‘Tüm çabamız yaşanılabilir bir kent için’

27 Eylül 2019, 12:55 - Okunma: 533

Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Batman'da bulunan basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.Uzun zamandan bu yana basın mensupları ile bir araya gelemediklerini ifade eden Eş Başkanlar, Batman Belediyesinin seçimden bu yana yapmış olduğu çalışmalar ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.

Basın mensuplarının A'dan Z'ye tüm sorularına açıklıkla yanıt veren Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Demir ve Korkmaz'a Belediye Başkan Yardımcıları Şehriban Aydın, Mehmet Salih Çetinkaya, M. Zeki Hedekoğlu, Ercan Astan, Nevzat Nemcik ve belediye meclis üyeleri eşlik etti. 18 Nisan 2019 tarihinden bu yana belediyenin yapmış olduğu çalışmalarla ilgili basın mensuplarını bilgilendiren Eş Başkanlar, basın mensuplarından gelen sorulara da yanıt verdi. 


‘İLUH DERESİNİ PORSUK ÇAYI GİBİ YAPMAYI HEDEFLİYORUZ’
Eş Başkanlar “Bizlere sürekli ‘Demokles'in Kılıcı’nı gösterir gibi “Kayyum gelecek”, “Kayyum atanacak’ gibi söylemlerle çalışma yapmamıza izin verilmiyor. Daha az bir karla hipermarket zinciri açmayı düşünüyoruz. 50 bin ekmek kapasiteli ekmek fırınımızın çalışmaları 2 ay içerisinde tamamlanacak. İluh Deresi için yaklaşık 1 ay önce başlayan bir çalışmamız var. İluh Deresini Eskişehir'de bulunan Porsuk Çayı gibi yapmayı hedefliyoruz. Şehrimizin imar planı yok, 18 uygulaması yok, 30-40 yıldır tapularını alamayan vatandaşlarımız var. Bu arada jeolojik esaslı şehir planı çıkaracağız. Kent merkezinde BASKİ Müdürlüğümüzce 17 kilometre kanalizasyon çalışmasını 25 kilometreye çıkarıp, su ağımızı da 7 kilometreden 5,5 kilometreden 12,5 kilometreye yükseltmeyi hedefliyoruz. Her zaman Batman için en iyisini yapmanın gayreti içerisindeyiz. DİKA’nın yüzde 90 yapmayı taahhüt ettiği Alo Tevşo Pazarı için yüzde 10’luk payımıza düşen miktarın tamamını ödemiş durumdayız. Bu arada şehir merkezinde küçük ve büyükbaş hayvancılık yapan kişileri, hazine arazisi bulunması halinde hayvancılık işiyle uğraşan besicilerimizi de şehir dışında tahsis edilecek yerlere çıkarmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımız daha güzel ve yaşanılabilir bir kent için” bilgilendirmesinde bulundular.
‘YIL SONUNA KADAR HEDEF 120 BİN TON ASFALT’
Batman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünün yıl sonuna kadar kent genelinde 120 bin ton asfalt serimi hedeflendiğini kaydeden Eş Başkanlar Dr. Demir ve Korkmaz: “Asfalt serim işlemlerimiz devam ediyor. Bu arada yama çalışmalarımız da devam ediyor. Bugüne kadar 60 bin ton asfalt serimi gerçekleştirdik. 50 bin metrekaresini gerçekleştirdiğimiz kilit taşı ile yol kaldırım yapımı çalışmalarında toplamdaki hedefimiz 180 bin metrekare olacaktır. Bu arada 82 adet yeni yol açtık. Bu da metre bazında 20 bin metre (20 kilometre)’ye denk geliyor” diye konuştu.


‘ULAŞIMDA BÜYÜK RAHATLAMA SAĞLADIK’
Batman Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü'ne bağlı ulaşım hizmetleri ile ilgili kentin dinamikleri ile bir araya gelerek 1,5 aylık bir çalışmanın gerçekleştirildiği yeni ulaşım sisteminde otobüs sayısının artmasıyla birlikte ulaşımda büyük rahatlama sağlanacağını kaydeden Eş Başkanlar: “Makro düzeyde yapılan çalışmalarda mikro düzeyde ufak tefek aksaklıklar olabilecektir. Şehrin yaklaşık yüzde 40’ına otobüs gitmiyordu. Kilometre bazında yol uzun olmasına rağmen 23 bin yolcu taşınırken, şu anda 31 bin yolcu taşıyoruz. Bu da 8 bin yolcu fazla taşındığını gösteriyor. Bunun içinde ücretsiz olarak taşıdıklarımız hariç. Günde 1000 litre daha az yakıt harcayıp, günlük 6000 TL'lik bir tasarruf sağladık. Otobüslerimizin sayı bazında eksikliğinin olduğu doğrudur. Yeni otobüsler alınarak bu sorunu da bir nebze olsun azaltmayı düşünüyoruz.”
‘BELEDİYENİN MALLARI HALKINDIR’
Eş Başkanlar “Sporda 5 buçuk milyon TL yok olmuş durumda. Bizler bunu altyapıya aktaracağız. Her yıl 5 mahallemize Spor Kompleksleri yapmayı hedefliyoruz. Belediyenin malları halkındır. Dolayısıyla halkın malını halka sağlamak adına peşkeş çekilen bazı arazileri tekrar geri alıyoruz. Uyuşturucuyla mücadele konusunda 10 yıllığına Yeşilay’a tahsis edilen binanın yararlı olduğuna kanaat getirdik. Batman’da tam manasıyla tam bir kent cinayeti işleniyor. Bizler buna karşıyız. Daha fazla yeşil alan, daha az imar alanı olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=