Lütfen bekleyin..



32. Ahilik Haftası kutlandı

20 Eylül 2019, 13:28 - Okunma: 626

Batman Valisi Hulusi Şahin’in katılımı ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans salonunda 32. Ahilik Haftası ile ilgili program gerçekleştirildi. Kültür Merkezinde yoğun bir katılımla gerçekleştirilen programa Vali Şahin'in yanı sıra Batman Üniversitesi Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Müftüsü Turgut Erhan

, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir,  ASKON Başkanı Selman Nasıroğlu, Batman Ticaret İl Müdürü Sehmus Kalkan, Esnaf Oda Başkanları, kamu kurum müdürleri, esnaflar, STK temsilcileri ve iş adamları katıldı.
32. AHİLİK HAFTASI KUTLANDI
Ticaret İl Müdürü Şehmus Kalkan, “Ahilik, esnafımızın hayat anlayışına ve dünya görüşüne uygun olması sebebiyle, daha çok esnaf arasında gelişmiş olmakla birlikte, esnaf dışından da çeşitli meslek erbaplarını bünyesinde barındıran ve dünyanın en gelişmiş medeniyetlerine kadar yayılan sivil bir yapılanmanın adıdır. Ahilik, bir yandan fertlerin ahlakları ve erdemleri bakımdan donanımlarını ve onları iyi birer birey yapmayı amaçlayan, öte yandan da bireylerin oluşturduğu aileden millete ve hatta topyekün insanlık alemine varıncaya kadar bütün toplumsal yapıların huzurlu, barış ve esenlik içinde yaşamalarını hedef kılan, amaç ve çalışma tarzı açısından, topluma hizmet sevdası aşkıyla bir tür özel yönetmelik sayılan, geçmişi tasavvuf ve ahlak kurallarıyla belirlenmiş, toplumun en büyük sivil toplum kuruluşudur. Kısacası ahilik ırk ve cinsiyet farkı gözetmeden, herkese eşit muamele yapan anlayışın simgesidir” dedi.  
YILIN ‘AHİ’Sİ HASAN AY SEÇİLDİ
İlin Ahisi, İlin Kalfası ve İlin Çırağı ile mesleğinde 25 yılını tamamlamış esnaflara plaket ve ödülleri takdim edildi. Yılın Ahisi seçilen Hasan Ay, plaketini almaya bastonuyla gitti. Vali Şahin plaketi Ay’a verdikten sonra kolundan tutarak oturacağı yere kadar yardım ederek eşlik etti. Program, kokteylden sonra son buldu. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=