Lütfen bekleyin..



‘Analar daha ne kadar ağlayacak’

15 Eylül 2019, 15:30 - Okunma: 726

Batman Düşünce ve İnanç Platformu Başkanı Ramazan Çelikal, HDP Diyarbakır il binası önünde annelerin başlattığı eylem ve Kulp’ta 7 kişinin yaşamını yitirdiği patlama ile ilgili açıklama yaptı. Çelikal, “Günlerdir çaresizce bekleyen ve seslerini kamuoyuna duyurmaya çalışan bu mazlum ailelerin haklı duruşu kuşkusuz desteklenmelidir ve bizler bu haklı eylemi sonuna kadar destekliyoruz.

Küçük çocukların ailelerinden kopartılarak dağa kaçırılması ve birer ölüm makinesi haline getirilmeleri asla kabul edilemez ve bu şekilde Kürtlerin hakları savunulamaz. Daha dün Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde odun toplamaktan dönen sivil bir minibüsün mayınla havaya uçurulması sonucu 7 kişinin ölümüne ve bir o kadar kişinin de yaralanmasına sebep olan menfur olay bile Kürt halkının hakları olarak mı savunulacak. Hafızalarımızda hala tazeliğini koruyan Hakkâri’de asker olan kocasını ziyaretten dönen Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeğini havaya uçurarak mı Kürt halkının hakları korunacak!
Kürtlerin geleceğini çalarak Kürtlere iyilik yaptığını sananların kırk yıldır bu halkı kör bir şiddete kurban ettikleri gün gibi aşikârdır ve sonuçları ortadadır. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=