Lütfen bekleyin..



Şehitler için Batman'da tören düzenlendi

14 Eylül 2019, 15:56 - Okunma: 871

Diyarbakır İli Kulp ilçesi kırsalında odun toplamaya giden sivillerin bulunduğu aracın geçişi sırasında bölücü terör örgütü mensupları tarafından el yapımı patlayıcıyla yapılan saldırıda şehit düşen İhsan ÇELİKBİLEK ve Mehmet BOZYEL için cenaze töreni düzenlendi. Valilik bahçesinde düzenlenen cenaze törenine; İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet AKSOY, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı

Şuayip BİRİNCİ, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan BÜYÜKDEDE, Vali Hulusi ŞAHİN, Garnizon Komutanı Hava Albay İhsan KAPLAN, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer METE, Mahkeme Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri, kamu kurum yöneticileri, şehitlerimizin yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şehitlerimizin Türk bayrağına sarılı naaşlarının katafalka konulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunun ardından şehitlerimizin özgeçmişleri okundu.  İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mehmet AKSOY'un yaptığı konuşmanın ardından İl Müftüsü tarafından şehitlerimizin ruhuna dua okundu.

Törende konuşan Bakan Yardımcısı AKSOY, "İnsanlıktan nasibini almamış birilerinin sadece geçimini temin etmek için odun toplamaya giden, aşının ve işinin peşinde olmaktan başka hiçbir günahı hiçbir sorumluluğu hiçbir vebali olmayan şehitlerimiz için burada toplandık. Bu topraklarda, bu ortak vatanımızda; hep birlikte yaşamanın çok ağır bedelini bu coğrafyayı vatan tutuğumuz günden bu yana hep ödüyoruz. Elbette ki, gerekirse bundan sonrada ödemeye devam edeceğiz. Ancak insanlığın bu kadar kalleş, bu kadar adi ve bu kadar alçak olmasına tahammül edemiyoruz. Tarihimiz boyunca teröre karşı verdiğimiz mücadelenin en başarıya yakın günlerini yaşıyoruz. Ümitsizliğe kapılmadan yolumuza devam edeceğiz.Bu ülke toprakları üzerinde gözü olanların bizim birliğimize, beraberliğimize, bütünlüğümüze ve güvenliğimize karşı maşa olarak kullananların hedefleri ne olursa olsun, biz Allah'ın izniyle bu topraklar üzerinde ilelebet bundan sonrada bir ve beraber olarak devam edeceğiz. Hakkâri’den Edirne’ye Kars'tan Muğla’ya kadar bu güzel coğrafyanın her karışına hep birlikte sahip olmanın, hep birlikte bu vatanın bir parçası olmanın ve bu vatanın özgür eşit vatandaşları olmanın hem onurunu hem gururunu yaşamaya devam edeceğiz. 

Bu toprakların vatan olması için ezelden bu tarafa verdiğimiz bütün mücadelelerde huzur içinde, barış içinde esenlikle yaşayabilmemiz için canlarını feda etmekten kaçınmayan bütün aziz şehitlerimize rahmet diliyor, hepimizin başı sağ olsun" diye konuştu. Törenin ardından şehidimiz İhsan Çelikbilek'in naaşı Beşiri ilçesi Örmegözü köyü mezarlığında, şehidimiz Mehmet Bozyel'in naaşı ise merkez İkiztepe Mahallesi mezarlığında toprağa verildi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=