Lütfen bekleyin..



Ilısu barajından etkilenen köyler yeni yerinde

12 Eylül 2019, 11:44 - Okunma: 545

Vali Hulusi Şahin, Ilısu Baraj Gölü nedeni ile taşınacak olan İlimiz merkeze bağlı Çayüstü, Suçeken, Urganlı, Kılıç ve Kesmeköprü köylerinin yeni yerleşim yerlerinde incelemelerde bulundu. Batı Raman'da yapılan yeni yerleşim yerine taşınmaya başlayan Çayüstü Köyü'nü ziyaret eden Vali şahin, köy halkıyla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi. İl Özel İdaresi tarafından köy yoluna

yapılan asfaltlama çalışmalarını da yerinde inceleyen Vali Şahin, köyün altyapı ve üstyapı sorunlarının en kısa zamanda giderileceğini belirtti. 

SUÇEKEN, URGANLI VE KILIÇ KÖYLERİNİN İMAR PROJELERİ TAMAMLANDI


İmar projeleri ve parselasyon işlemleri tamamlanan, ara yollarının açıldığı Suçeken, Urganlı ve Kılıç köylerinin Yeni Hasankeyf Karayolu güzergâhındaki yerleşim yerlerinde incelemelerde bulunan Vali Hulusi Şahin, köy muhtarlarından vatandaşların en kısa zamanda inşaat çalışmalarına başlamaları gerektiğini belirterek,  evlerin bitirilmesiyle birlikte köylerin altyapı, üstyapı, yol ve içme suyu gibi hizmetlerin de İl Özel İdaresi tarafından en kısa sürede yapılacağını ifade etti.

KESMEKÖPRÜ KÖYÜ
Daha sonra Kesmeköprü Köyü için belirlenen yerleşim yerinde incelemelerde bulunan Valimiz,  yetkililere parselasyon ve proje çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanması konusunda talimat verdi. İncelemeler sırasında Vali Şahin’e; İl Genel Meclis Başkanı Abdulvahap AKBAŞ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir ÖZER, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Muzaffer ÖZKAN, Dicle Elektrik Batman İl Müdürü Yusuf AÇAR ve ilgili kurumların teknik personeli eşlik etti. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=