Lütfen bekleyin..



Batman'da Çepik Aydın Aydın rüzgarı

12 Eylül 2019, 11:50 - Okunma: 1614

TRT Kurdi’nin Çepik programı Batman Üniversitesinde yoğun bir ilgiyle gerçekleştiTRT Kurdi'de yayınlanan 'Çepik' programının bu haftaki bölümü Batman Üniversitesinin katkılarıyla Batman’da çekildi.Batman Üniversitesi merkez kampüste çekilen programa vatandaşlar akın etti. Yoğun ilgi gören canlı yayını Rektör prof. Aydın Durmuş, kurum müdürleri, Ziraat odası başkanı Nizamettin Aydiş,

 

 

Batman fıstık üreticileri derneği Başkanı Hifzullah Akdaş ve çevre il ve ilçelerden çok sayıda davetli ve Batmanlılar katıldı.

 Birbirinden değerli sanatçılar Hülya Bozkaya, Tayfun Öztoprak, Mahmut Bozan, Berivan, Hozan Serhat Ciziri’nin konuk olduğu programda Batman’ın yöresel yiyecekleri de tanıtıldı. Program organizasyonunda Batman’ın sevilen iş adamı Ziver Hamitoğlu’nunda büyük katkısı oldu.

SAHNEYE İPLE İNDİ

Sanatçı Aydın Aydın’ın sunuculuğunu yaptığı ve TRT Kurdi’den canlı olarak yayınlanan Çepik programı öncesinde sahneye  tavandan sarkan iple inen Aydın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde uygulanan Sıfır Atık Projesi dikkat çekti.

Pet, poşet, ömrü bitmiş piller ve yere atılan çikletlerden tasarladığı ‘Petmen’ kostümü ile sahne alan ünlü türkücü Aydın Aydın, , çevre ve doğa katliamlarına dikkat çekmek amacıyla "Pıt Pet" albümünü okudu.Burada temiz bir dünya için herkesin çevreye sahip çıkması gerektiği mesajını veren Aydın, vatandaşlar tarafından alkışlandı. Rektör Aydın Durmuş ise sahneye çıkarak Batman Üniversitesinin sıfır atık projesini desteklediğini ve uyguladığını belirterek , ‘Geçmişimizi çöpe atmıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

SAHNEDE HALAY CÜMBÜŞÜ

Programda vatandaşlar müzik eşliğinde halay çekti. Rektör Durmuş, iş adamı Ziver Hamitoğlu ve fıstık üreticileri dernek başkanı Hifzullah Akdaş’ta vatandaşlarla halay çekti. Gecede Haşlamacı Mehmet Usta tarafından hazırlanan tandır yemeği, yöresel meyve ve sebzelerde tanıtıldı. Çiğköfte ustası Abdulkadir Girti tarafından hazırlanan Çiğköftede misafirlere ikram edildi. Oldukça hareketli geçen gecenin sonunda Rektör Aydın Durmuş konuklara çeşitli plaket ve hediyeler verdi. Sanatçılar gösterilen yoğun ilgi nedeniyle şehirden memnun ayrıldılar. Rektör Aysın Durmuş program sonunda TRT Kürdi ekibine sanatçılara program yapımcısı sanatçı Aydın Aydın’a teşekkür etti.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
ilhan yalçın
1652 gün önce
valah çok güzeldi esçavete buğum
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=