Lütfen bekleyin..



“Üniversite hepimizin şehrimize sahip çıkalım”

10 Eylül 2019, 17:19 - Okunma: 650

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, ilimizde görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileriyle düzenlediği basın toplantısında bir araya geldi. Göreve geldiklerinden itibaren Batman Üniversitesinde 3 olan bölüm sayısını 40'a çıkardıklarını, 3 bin olan öğrenci sayısının da mevcut 15 binlerden yeni kayıt ve ikinci tercihlerden sonra daha da artacağına dikkat çeken Batman Üniversitesi

Rektörü Aydın Durmuş, “Kentin tanıtım ve gelişimi için elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz. Batman Üniversitesi bu konuda önemli bir misyon üstlenmiştir. Üniversite hepimizin şehrimize sahip çıkalım.” dedi.


KARALAMA KAMPANYASINA TEPKİ!
Sosyal medya üzerinden birilerinin şahsını, ekibini ve Batman üniversitesini karalamaya yönelik çabaları üzüntüyle takip ettiğini belirten Rektör Durmuş  “ Doğu halkı olgun ve merttir. Şahsım ve ekibimizdeki arkadaşları hedef alan, eleştirileri aşan hakaretlere maruz kalmış durumdayız. Bize yapılan eleştiriler çok ağır ve maksatlı olduğu için hukuki olarak yasal yollara başvurduk. Sistemli bir şekilde adeta bir yerden talimat almışçasına; toplum nezdinde algı oluşturmak için ilimizde her seferinde farklı bir kurumu ve başındaki yetkiliye hakaret ederek suçlama yapmak maalesef FETÖ’nün mirasıdır, ve FETÖ’den sonra da, bunların takipçileri tarafından uygulanmaya devam etmektedir. Huzurumuzu ve kardeşliğimizi bozmaya kimsenin hakkı yok. Biz Türk’üyle, Kürd’üyle, Arab’ıyla kardeşiz. Kardeşliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.” diye konuştu.


“SANAYİLEŞME HAMLESİ GEREKİYOR”
Batman’ın konumu itibariyle Ortadoğu'ya açılan tek kapı olduğunu ifade eden Rektör Durmuş, şöyle devam etti : “ Üniversitemiz konumu itibariyle tarım alanına elverişli değil. Amacımız bu alanı Organize Sanayi Bölgesine dönüştürmektir. Burada tekstil, inşaat ve gıdadaki üretimlerimizi Suriye, Irak ile İran pazarına sunabiliriz. Üniversitemizde mühendisliklerin bir çok bölümü mevcut olduğundan Bölgenin sanayi şehri olmak istiyoruz. Bu konudaki Tekno Kent çalışmalarımız sürmektedir .”

 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=