Lütfen bekleyin..



Halk sağlığını tehdit etmeden su sorununa çözüm bulunsun!..

04 Eylül 2019, 22:24 - Okunma: 684

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argünağa Batmanın gündemi olan su kesintileriyle ilgili açıklama yaptı. Argunağa açıklamasında "Bugün sabah saatlerinden beri kentimizin içme suyunu sağlayan belediyeye ait su pompalarına elektrik enerjisi veren trafonun elektriği kesilmiştir. Belediyenin elektrik borçları nedeniyle elektrik kesintisi yaşandığı teyit edilmiştir.

 Özellikle ikindi vakitlerinden itibaren yaşanan su kesintisi nedeniyle vatandaşların büyük mağduriyetler yaşadıkları şikayetlerini almaktayız. Su kesintilerinin halk ve çevre sağlığını ciddi şekilde tehdit edebilecek boyutları nedeniyle dernek olarak kısa bir açıklama yapma gereğini duyduk. Bu kentte yaşayan yüz binlerce insanın sağlığı bizi ilgilendirir. Hiçbir gerekçe yaklaşık 500 bin nüfuslu bir kentin içme ve kullanma suyunu kesmek için mazeret olamaz. Hiçbir belediyenin borçları nedeniyle kentlerin sularını kesmenin hukukta, yasada yerinin olmaması gerektiğine inanıyoruz. Derneğimiz adına akşam saatlerinde Dicle EDAŞ’ın bazı yöneticileri ile Batman Belediye Başkanı Dr. Mehmet Demir’le telefon görüşmesi yaparak halkın sağlığı konusunda üzerimize düşen uyarı görevini yaptık. Ayrıca son olarak ilimiz Milletvekili Ziver Özdemir ile de bir telefon görüşmesi yaparak durumun vahametini dile getirerek, endişelerimizi paylaştık. Milletvekili Özdemir, sorunun çözümü için bazı girişimlerde bulunduğunu ifade etti. Batman Çevre Gönüllüleri Derneği olarak su tahsilat sorununun hukuki zeminlerde çözümlenmesini ve ivedilikle kente içme ve kullanma suyunun verilmesi için ilgilileri sorumluluk bilinciyle göreve davet ediyoruz. 3 Eylül 2019 Salı

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=