Lütfen bekleyin..



‘Su hakkı yaşam hakkıdır engellemeyin’

04 Eylül 2019, 22:02 - Okunma: 615

DEDAŞ’ın Batman’a su sağlayan su kuyuları ile pompalama istasyonunun elektriklerini keserek şehre su verilmesini engellemesi üzerine Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz ile birlikte, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri ve Muhtarların da katılımı ile Su kuyularının bulunduğu alanda basın açıklaması yaptı.

‘SU HAKKI YAŞAM HAKKIDIR’
Belediyenin DEDAŞ’a 15 milyon liralık toplam borcunun bulunduğunu belirten Eş Başkanlar: “Taksitlendirme önerilerimize sıcak bakmayan DEDAŞ, borcu 3 taksitte ödememizi istiyor. Bizim aylık 3 milyonluk ödeme teklifimizi bile kabul etmiyorlar. Su hakkı yaşam hakkıdır. Halkımızın su almasını engellemeye yönelik çabalar yaşam hakkının ihlali anlamına gelir” diyerek tepkilerini ortaya koydu.


‘AYLIK 3 MİLYON ÖDERİZ DEDİK, KABUL ETMEDİLER’
Belediyenin gelir ve giderlerini her ay kamuoyu ile paylaştıklarını hatırlatan Eş Başkanlar Korkmaz ve Demir açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bizler de kaynak arayışındayız. DEDAŞ 15 milyonluk borcunu 3 taksitte ödememizi istedi. Yaptığımız inceleme sonucunda ayda en fazla 3 milyonluk ödeme yapabileceğimizi yılbaşından sonra da yeni bir yapılandırma ile elektrik paralarını ödeyeceğimizi bildirdik. Ancak bunu kabul etmeyip şehre su veren pompalarımızın elektriklerini kestiler. Bu kesintiler sadece belediyeye veya belediye yönetimine yönelik değil, bütün Batman halkının cezalandırılmasını hedefliyor.” 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=