Lütfen bekleyin..



Tarihi Pepira Köprüsü Restore ediliyor

03 Eylül 2019, 15:37 - Okunma: 707

Vali Hulusi Şahin, İlimiz merkez Bıçakçı köyü civarında Batman Çayı üzerinde tarihi Ortaçağ’a kadar uzanan Pepira Köprüsünde başlatılan restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan proje çalışmalarını yerinde inceleyen Valimiz, yürütülen faaliyetler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

 2.5 YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK
Yürütülen projenin bedeli 15 milyon liradır. Proje kapsamında tarihi köprünün 10 ayağı yükseltilmesi düşünülürken, yüzey kazılarında 30 kadar köprü ayakları tespit edilmiştir. Revizyonla beraber, bu rakamın daha da yükseleceğini gösteriyor. Bizim için önemli olan köprümüzün olabildiğince aslına uygun olarak restore edilmesidir. 
PROJE BEDELİ 15 MİLYON TL
Ayrıca Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğünün Batman çayı ıslahı projesi çalışmaları devam ediyor. Bu çalışma bitikten sonra hem sağ hem de sol sahilde önemli bir rekreasyon çalışması da planlıyoruz ve bir Millet Bahçesini de düşünüyoruz. Bunları yaptığımız zaman bu tarihi eserlerle rekreasyon alanları bir bütünlük arz edecek. Hepsi bütüncül bir yaklaşımla turizme kazandırılacaktır. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Firma yetililerinden de projenin süresinden önce, yani iki yılda tamamlamaları konusunda duyarlılık bekliyorum" diye konuştu.  

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=