Lütfen bekleyin..



Alo tevşo projesinde ödenek sorunu çözülürse 1 ayda tamamlanır

03 Eylül 2019, 15:31 - Okunma: 635

Yapımı Şubat ayında başlayan DİKA ile Belediyenin ortak olarak yürüttüğü Batmanın meşhur semti Alo Tevşo Pazarı projesinde yaptığımız araştırmalarda ödenek sorunu nedeniyle projede gecikme yaşanıyor. Tamamlandığında kapalı mekanda 70 pazarcı esnafı açık alanda ise 25 Pazar esnafının hizmet vereceği Alotevşo pazarının bir an önce tamamlanmasını bekleyen Pazar esnafı mağduriyet

yaşamak istemediklerini söylediler. 
ALO TEVŞO ESNAFI MAĞDUR EDİLMESİN
Projenin %90 nakdi karşılığı Dika, %10’u Belediye tarafından karşılanırken, yaşanan evrak eksiklikleri nedeniyle projenin durduğunu öğrendiklerini belirten esnaflar elbirliğiyle bu projenin tamamlanması için gayret gösterilmesi gerektiğini vurguladılar.  
Ödenek sorunu yaşanmaması durumunda bu ay içinde tamamlanması gereken Alotevşo pazarında yaşanan ödenek sorunu nedeniyle çalışmalar uzarken, esnaflar mağdur edilmemeleri için yetkililerin daha duyarlı olmalarını istediler. Yaptığımız araştırmalarda Alotevşo pazarı esnafları proje yapımının aksamaması için yetkililerin gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini belirterek yapımı üstlenen mütahitin işini zamanında teslim etmesi ve çalışmasını tamamlayabilmesi için ödenek sorunu yaşanmaması gerektiğini belirttiler. 
Oldukça modern bir görünüme sahip olan Alo tevşo pazarında Kapalı dükkanların yanı sıra Sosyal donatılar, soğuk hava depoları, Wc ve diğer sosyal ihtiyaçlarda içinde yer alıyor.  
Aldığımız bilgilere göre 4 aydır ödenek bekleyen mütahit firmada işi bir an önce tamamlayarak Belediyeye teslim etmek isterken, sorunun çözümü için kurumların daha duyarlı olması çağrısı yapıldı. 
Projede imalatın %80’i tamamlanırken, hak ediş bazında %35 alındığı ve Belediye yetkililerinin de bu sorunun çözümü için yazışmaları hızlandırarak yoğun gayret sarfettikleri dile getirildi.  

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=