Lütfen bekleyin..



“Yeni adli yıl ülkemize adalet ve barış getirsin”

02 Eylül 2019, 17:40 - Okunma: 952

2019-2020 Yılı Adli yıl açılışı Batman Barosu Hizmet Binasında Meslektaşların katılımıyla gerçekleştirildi. Batman Baro Başkanı Av. Abdulhamit ÇAKAN, Eski Baro Başkanları Av. Zeki EKMEN ve Av. Ahmet SEVİM Adli yıla ilişkin konuşmalarda bulundular. BARODA ETKİNLİK DÜZENLENDİBatman Barosu Başkanı Av. Abdulhamit ÇAKAN adli yılın açılması

nedeniyle yaptığı açıklamada

“Toplumsal barış ve huzurun olmazsa olmazlarından biri sağlam bir hukuk sistemi ve yargıya olan güvendir. Bütün vatandaşların temel hak ve hürriyetlerini koruma, huzur, güven ve emniyet içinde bu hak ve hürriyetlerin kullanımını kolaylaştırma devletin öncelikli görevidir. Özellikle son dönemlerde nadir de olsa gözaltında işkence vakıalarının bölgemizde yeniden görülmeye başlanması kaygı vericidir. Haklarındaki suçlama ne olursa olsun işkence ve kötü muamele insanlık onuruna aykırıdır ve kabul edilemez. Bu tür olayların yaşanmaması adına özellikle gözaltında işkence iddiasına adı karışmış kolluk görevlileriyle ilgili olarak gerekli cezai tahkikatın yapılması önemli ve elzemdir. Batman Barosu olarak, savunma makamına hak ettiği değerin verildiği, hukukun üstünlüğünün egemen olduğu, yargının bağımsızlığının ve tarafsızlığının gerçek anlamda sağlandığı bir yıl olması dileği ile yeni adli yılın ülkemize adalet ve barış getirmesini temenni ediyoruz.” Dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=