Lütfen bekleyin..



‘İneklerim bulunsun’

29 Ağustos 2019, 12:11 - Okunma: 547

Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Yazyurdu (Aynçako) köyünde ikamet eden Osman Baskın isimli köylünün tek geçim kaynağı olan 5 adet ineği kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalındı.Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte ineklerini sağmak için ahıra giden Baskın, ineklerinin çalındığını fark ederek adeta dünyası yıkıldı. Vicdansız inek hırsız veya hırsızlarının bulunması için güvenlik

birimlerine giden Osman Baskın, tek serveti ve ailesinin geçim kaynağı olan ineklerin bulunmasını istiyor.
“OCAĞIMI SÖNDÜRDÜLER”
İneklerinin çalınmasıyla ailesiyle birlikte çaresiz kaldıklarını belirten inek sahibi Osman Baskın; “Ocağımı söndürdüler. Yıllarca çalışıp kendi alın terimizle aldığımız ve tek geçim kaynağımız olan ineklerimizin çalınması bizleri perişan etti. Sabah sağmaya gittiğimizde hayvanlarımızın iplerinin tek tek kesildiğini fark ettik. Durumu jandarmaya bildirdik. Olayın üzerinde 22 gün geçmesine rağmen en ufak bir gelişme yok.  Allah rızası için ineklerimizi kim çalmışsa geri getirsin. Kesinlikle şikâyetçi olmayacağım. İneklerimizi gören, yerini bilen veya kimlerin çaldığını bilen varsa Allah rızası için bize bildirsin. Ailece perişan olduk. Dayanacak gücümüz kalmadı. Kuru ekmeğe muhtaç olduk. Günlerdir gözümüze uyku girmiyor. Çalmadığımız kapı gitmediğimiz yer kalmadı.” diye konuştu. Alınan bilgilere göre Kozluk ilçesine bağlı Kamışlı köyünde de 6 ineğin çalındığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=