Lütfen bekleyin..



HAVA ŞARTLARI PEYZAJA UYGUN DEĞİL

27 Ağustos 2019, 17:10 - Okunma: 529

Belediye Eş Başkanları, kamuoyunda çıkan ‘yapımı devam eden parklarda peyzaj çalışmalarının yapılmadığı’ yönündeki iddialara açıklık getirdi.Batman’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarından dolayı peyzaj çalışmalarına ara verildiği ve bu şartlarda yapılacak ağaç dikimi ve çimlendirmenin kuruyacağını belirten Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, peyzaj çalışmaları

 için en uygun zamanın bahar ayları olduğuna dikkat çekti.

Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, uzmanlarımız tarafından yapılan değerlendirmede yaz ve kış aylarında çimlendirme ve ağaç dikiminin mümkün olmadığı, ağaç, çiçek ekim ve dikiminin ancak bahar aylarında mümkün olabileceği aksi takdirde bitkilerin kuruyabileceği kanaatine varıldığı kaydedildi.Yaz ayı dolayısıyla havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, çimlendirmenin yapılması halinde kuruyacağı bunun da belirli zaman dilimi içerisinde yapılabileceğini belirten Eş Başkanlar: “Mevsimsel koşullar nedeniyle ağaç dikimi ve çimlendirme çalışması bu sıcaklarda mümkün gözükmemektedir. Çalışmalarımıza ara vermeden devam etmekteyiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bizler kaynaklarımızı doğru zamanda halkımız için kullanmaya devam edeceğiz” ifadelerinde bulundular.Batman Belediyesi olarak yapılan parklarda mühendis ve teknik kadro personelimizin konunun hassasiyetle üzerinde durduğunu belirtin Eş Başkanlar, “Değerli Batman halkı için tüm alanlarda olduğu gibi yeşillendirme alanında da çalışmalarımız devam etmektedir. Kent merkezinde bulunan Güneykent, Belde Mahallesi ve Yeşiltepe Mahallelerimizde yapımı devam eden park çalışmalarımızda mevsimsel koşullar nedeniyle peyzaj çalışmalarımıza zorunlu olarak ara verilmiştir. Mevsimsel şartlar oluştuğu takdirde yeşillendirme çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edilecektir. Halkımıza saygıyla duyurulur” ifadelerinde bulunuldu.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=