Lütfen bekleyin..



“Kadına yönelik şiddet ayrımcılık politikalarının sonucudur!”

26 Ağustos 2019, 17:45 - Okunma: 529

İHD Batman Şubesi son günlerde artan kadın cinayetlerine tepki gösterdi. İHD Batman Şube Yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada “Kadın cinayetleri her geçen gün artarak devam ediyor. Kırıkkale’de boşandığı eşi tarafından çocuğunun gözleri önünde boğazı kesilerek katledilen Emine Bulut’un, cinayetin işlendiği esnada çekilen videosunun sosyal medyada yayılması

 ile birlikte dehşete tanıklık ettik. Her gün birden fazla kadın katlediliyor. Elbette tek bir kadın cinayeti ile duyarlılık oluşturmaktan daha fazla; bütün kadınların yaşamış olduğu şiddete, cinayetlere, her gün sözlü ya da fiziksel şiddete uğramalarının önüne geçmek için mücadele etmek gerekiyor. Anayasanın 6284 sayılı kanunun yeterince uygulanması sağlansa dahi şiddeti önleyecektir. İktidar kaçındığı ve uygulamaktan imtina ettiği ve üstelik anti propagandasını yapmış olduğu yasa ve sözleşmelere uymalı. Kadın sığınma evleri çoğaltılmalı ve iş imkânları korunaklı olarak sağlanmalı. Kadına karşı şiddet uygulayanlara karşı etkin soruşturma yürütülmeli, cezasızlık politikalarından vazgeçilmeli ve iyi hal indirimleri ve kanaat gibi ceza indirimlerinden vazgeçilmeli. Kadına yönelik şiddeti meşru gösteren yayınlar derhal kaldırılmalıdır.”

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=