Lütfen bekleyin..



Başkan Ekinci; “İşsiz kentlere teşvik verilmeli”

25 Ağustos 2019, 19:21 - Okunma: 1047

BATSO Meclis başkanı Ercan Ekinci gazete ziyaretinde Tekstilcilerin sorunlarını gündeme getirerek Piyasada yaşanan nakit sıkıntısına karşı Türkiye’de işsizliğin en yüksek olduğu 10 il için özel bir teşvik ve faizsiz kredi verilmesi gerektiğini belirtti.Batman’da tekstilciler adına yaptığı gayretli çakışmalarla adından sözettiren BATSO Meclis Başkanı Ercan Ekinci ziyaretinde “

Tekstilcilerin beklentisi düşük faizle bir kredi imkanının sağlanmasıdır. Maalesef iş adamlarımız nakitte sıkıntı yaşıyorlar. Maliyetler aldı başını gidiyor. Tekstilciler kazanamıyor. Bunlar göz önüne alındığında Devlet ciddi bir teşvik sağlamalı. Batman’da tekstil fabrikalarında 20 bini aşkın genç istihdam edilmiş durumda. Türkiye’de işsizlik oranının en yüksek olduğu bir ilde 20 bin istihdam ciddi bir ekonomik kazanımdır. Burada yatırım yapan gençlere istihdam alanı açan yatırımların unutulmaması gerektiğini belirtiyorum.” Diyen Başkan Ekinci Batman Valisi Hulusi Şahin’in tekstilcilerin sorunlarının çözümü noktasındaki gayretine de teşekkür etti. Başkan Ekinci konuşmasının devamında “Sayın Valimizden çok memnunuz. Tekstil ve istihdam konusunda bir Batmanlı ferdinden daha fazla gayret sarf ediyor. Vali Beyin bu denli gayreti ve çabası ve ilgilenmesi bizlere yatırımcıya ciddi bir pozitif enerji veriyor. Kendimizi her anlamda ve bürokraside daha güvende hissediyoruz. Sayın valimizle birlikte yeni tekstil kent içinde yer tespitinde bulunduk. 40-50 fabrikalık b,ir yer olacak olan Tekstil kentte binlerce kişi daha istihdam edilecek.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=