Lütfen bekleyin..



yeni Hasankeyf koordinasyon toplantısı yapıldı

24 Ağustos 2019, 22:50 - Okunma: 581

Yeni Hasankeyf Yerleşim yeri Koordinasyon Toplantısı Vali Hulusi ŞAHİN başkanlığında Hasankeyf İlçe Halk Kütüphanesinde gerçekleştirildi.Toplantıda; Hasankeyf yeni yerleşim alanına taşınma işlemleri, yeni yerleşkenin altyapı ve üstyapı sorunları, taşınacak köyler ile ilgili yürütülen çalışmalar,eğitim, sağlık ve spor gibi hizmetlerin verileceği

kamu binaların son durumu ve yürütülen diğer çalışmalar görüşüldü.
"Ilısu HES proje çalışmasının sona yaklaştığını belirten Vali Şahin, baraj göl havzasından etkilenecek yerleşim yerlerinde yürütülen çalışmalarda herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için ilgili kamu kurum ve kuruluşların,müşavir firmaların, özel sektör ve vatandaşların son derece koordineli ve senkronize olması gerekir. Hepimizin öncelikli hassas işi bu proje olmalı.Burada yapacağımız bir hata hiç ön göremeyeceğimiz derecede büyük sorunlara sebebiyet verebilir.Çok titiz davranmak zorundayız" diye konuştu.
8 Ekim’den itibaren yeni Hasankeyf yolunun trafiğe açılacağını ifade eden Valimiz, “Bu yol açılınca eski Hasankeyf yolu trafiğe kapatılacak. Bu tarihten sonra eski yerleşim yerinde artık herhangi bir trafik olmayacak. Yeni yolun açılmasıyla beraber eski yerleşim yerini tamamen güvenlik çemberine alacağız. Her türlü hırsızlık ve benzeri olaylara karşı giriş ve çıkışlara izin verilmeyecek. Bu nedenle vatandaşlarımız tüm planlarını karayollarının takvimine uygun şekilde yapmaları gerekiyor. Zaman daralıyor, hepimizin üzerine düşen görevler var. Öncelikleri belirleyelim,koordineli ve sistemli bir şekilde eksiklikleri giderelim" dedi.


Yeni Hasankeyf yerleşkesindeki çalışmaları yürüten müşavir firmalara eksiklerin en kısa zamanda giderilmesini isteyen Valimiz, yerleşkenin altyapı ve yeni konutlardaki eksiklerin ekim ayının ilk haftasına kadar tamamlaması gerektiğinin altını çizdi.
Ilısu DSİ 16. Bölge Müdürü Ali Naci Köseli ve Karayolları 9. Bölge Müdürü Ökkeş Ceylan'ın Ilısu Barajı nedeni ile ilçede yürütmüş oldukları çalışmalara ilişkin yaptıkları bilgilendirme sunumlarının ardından toplantıda, ilgili kamu kurumların yöneticileri kendi hizmet alanları ile ilgili ilçede yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdiler.


Vali Şahin, Hasankeyf Uygulama Oteli Binasında İncelemelerde Bulundu
Toplantının ardından ilçede yapımı tamamlanan 100 yatak kapasiteliBatman Üniversitesi Hasankeyf Uygulama Otelinde incelemelerde bulunan Vali Şahin, uygulama otelinde yürütülecek eğitim faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgi aldı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=