Lütfen bekleyin..



Diyaliz hastaları bölge hastanesinden memnun

22 Ağustos 2019, 17:40 - Okunma: 906

Batman Bölge Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesinde Yaklaşık 3 yıldır tedavi gören M. Sait Tunç haftada 3 gün diyalize giriyor. Batman’ın bir köyünde oturuyor. Her diyalize girişi 4,5 saati buluyor. Bölge Devlet Hastanesinden aldığı hizmete ilişkin şunları söyledi; “3 yıl önce mide ağrısı ile doktora müracaat ettim fakat yapılan tahliller sonucunda böbreklerimin iyi çalışmadığı ortaya çıktı.

Başka merkezlere de başvurdum. Üç yıldır haftada 3 gün diyalize giriyorum. Burada çalışan tüm personelle bir aile gibi olduk. Neredeyse tüm sıkıntılarımızla ilgileniyorlar. Derdimizi bile onlarla paylaşıyoruz. Hepsinden Allah razı olsun.” 
TUZA DİKKAT
Nefroloj Uzmanı Dr. Zeki Kemeç ise böbrek hastalarında tuza dikkat çekerek şöyle dedi, “Böbrek yetersizliğinde vücuda alınan tuzun atımı azalır ve vücutta birikir. Fazla miktarda tuz tansiyonu yükseltir vücutta su birikmesine ve kalp yetersizliğine yol açar. Bu nedenle hastanın alması gereken günlük tuz miktarı belirlenmelidir ve hastalar da buna çok dikkat etmelidir. Kronik böbrek yetmezliği tedavi edilebilir bir hastalıktır.”

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=