Lütfen bekleyin..



Beşiri’nin gözü bu yatırımda

08 Ağustos 2019, 15:17 - Okunma: 2208

7 yıl önce yoğun girişim ve çabalarla Beşiri’ye kazandırılan 1126 kapasiteli Beşiri Cezaevi kampus inşaatı tamamlanırken, 600’ü aşkın personelinde görev yapacağı cezaevinin hizmet girmesi durumunda Beşiri’nin çehresi değişecek.Akparti Milletvekili Ziver Özdemir Bacasız bir fabrika olan Yeni cezaevinin yeni iş sahalarının da açılmasına ön ayak olacağını belirterek

 bu yatırımın Batman’a kazandırılmasından büyük memnuniyet duyduklarını açıkladı. 

ÖZDEMİR: “BEŞİRİ İÇİN BACASIZ FABRİKA OLACAK”
Milletvekili Özdemir bu yatırımla birlikte Beşiri’nin ekonomik ve istihdam olarak canlanacağını belirterek bu yatırımla birlikte yeni iş alanlarının da açılacağını belirterek burada ki tesiste 600 çalışanın istihdam edileceğini ve burada çalışanların büyük çoğunluğunun da Batman’lı ve bölgeden olacağını belirterek gençlere daha fazla iş istihdam alanlarının açılması için yoğun çaba içinde olduklarını açıkladı. Milletvekili Özdemir her ne kadar Cezaevlerinin farklı çağrışım yapmasına ve karşı olmalarına rağmen bu yatırımın istihdam açısından Batman’a ve Beşiri’ye önemli kazancının olacağını, içinde büyük hastane, yemekhane, spor alanları, meslek kursları alanları olduğunu belirtti. 


KARABULUT: “CEZAEVİ YATIRIMI BEŞİRİ’YE HAYIRLI OLSUN” 
Beşiri Belediye Başkanı Karabulut’ta bu yatırımın bitmesini dört gözle beklediklerini söyleyerek “ Halkımız dört gözle yeni yatırımın faaliyete geçmesini bekliyor. 2000’e yakın kişinin kalacağı cezaevi kampusunun ilçemiz ekonomisine büyük katkısı olacağını düşünüyorum. Beşiri’mizin nüfusu 8700 son 20 yılda 700 nüfus artışı oldu. Ancak yeni dönemle birlikte ilçe nüfusumuzun en az 1000 kişi artmasını bekliyoruz.  Bölgenin en büyük kampusu olan yeni cezaevi kampusu 2000 kapasiteli olacak. Birkaç ay sonra faaliyete geçmesi durumunda ilçemizde ciddi bir nüfus artışı olacağından imar mevzi planı içinde çalışma başlatıyoruz. Önümüzdeki ay Belediye meclisinde karar alıp imar mevzi planını değiştirmek istiyoruz. Cezaevinin Ekim ayında faaliyete geçmesini bekliyoruz.” Dedi.  
BÖLGENİN EN BÜYÜK CEZAEVİ KAMPÜSÜ OLACAK
Bölgenin en büyük cezaevi olma özelliğine sahip Beşiri Cezaevi kampusunde 227 dönüm üzerinde 2 adet yüksek güvenlikli ve 2 adet açık cezaevi bulunuyor. Kampus yakınında cezaevinde görev yapacak personelin kalması içinde lojmanlar yapıldı. Geçtiğimiz ay personel ilanının çıkıldığı Beşiri Cezaevi personel sınavınında önümüzdeki ay yapılarak yeni personelin iş başı yapması bekleniyor. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=