Lütfen bekleyin..



Ilısu barajında su tutulmaya başlandı

08 Ağustos 2019, 15:12 - Okunma: 1151

Tarihi Hasankeyf ilçemizi sular altında bırakacak olan Ilısu barajında su tutma işlemi başladı. Dargeçitte bulunan baraj gövdesi dolmaya başlarken, DSİ Genel Müdürlüğüde vatandaşları uyardı.DSİ Genel Müdürlüğünden Ilısu Barajı'nda su tutma testlerinin başladığı bildirilerek, bu kapsamda baraj rezervuarında can ve mal kayıplarına karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Baraj ve rezervuar içinde can ve mal emniyeti açısından dikkatli olunması ve gerekli tedbirlerin alınmasının önemli olduğuna dikkat çekilerek:"Ilısu Barajı, ön yüzü beton kaplamalı kaya dolgu barajlar kategorisinde, gövde hacmi ve kret uzunluğu bakımından ülkemizde Atatürk Barajı'ndan sonraki ikinci büyük baraj konumunda bulunuyor. Bin 200 megavat kurulu güç ile 4 milyar 120 milyon kilovatsaat enerji üretim kapasitesine sahip Ilısu Barajı ve HES'in, ülke ekonomisine yıllık 412 milyon dolar katkıda bulunması öngörülmektedir."

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=