Lütfen bekleyin..



Eş Başkanlar: “Amacımız doğaya zarar vermek değildir”

05 Ağustos 2019, 17:26 - Okunma: 911

Batman Belediyesi Eş Başkanları, yerel ve ulusal basında yer alan Yaşar Kemal Kent Ormanı’ndaki ağaç kesimine yönelik basın mensuplarıyla bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi.Batman Belediye Meclis salonundaki toplantıya; Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Belediye Başkan Yardımcıları; Şehriban Aydın, Mehmet Salih Çetinkaya, Nevzat Nemcik,

 Mehmet Zeki Hedekoğlu’nun yanı sıra belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve Batman’da bulunan basın mensupları katıldı.


‘2500 AĞAÇ DİKECEĞİZ’
Yaşar Kemal Kent Ormanının mevcut durumunda bakımsızlıktan kaynaklı çevresinde yaşayanlara rahatsızlık vermesi, ulaşım yollarını kesmesi sebebiyle halkın okul, hastane ve ana yollara ulaşımı engellediğini kaydeden Eş Başkan Dr. Demir, amaçlarının kesinlikle doğaya zarar vermek olmadığını kaydederek bilakis sökümü yapılan ağaçların yerine 2500’e yakın yeni ağaç dikeceklerini söyledi. Yaşar Kemal Kent Parkı içerisinde gölet, çocuk oyun alanları, yürüyüş, koşu ve bisiklet parkurları, dinlenme alanları, mini botanik bahçesi, seyir noktaları, kafeteryalar, piknik alanları, su oyunları, ses oyunları, dinlenme alanları, şelale, anfi tiyatronun da bulunacağını kaydeden Eş Başkan Demir, kent ormanını adeta yaşam alanı haline dönüştüreceklerini ifade etti. 
‘SORUMLULUK TAMAMEN BİZİMDİR’
Toplantıda konuşan Belediye Eş Başkanı Songül Korkmaz da yaptığı açıklamada “Çalışmalar esnasında yapılan ağaç söküm işlemleri partimizin ve yerel yönetim anlayışımızın ekolojik paradigması açısından, ve halkımızın hassasiyetleri ölçüsünde kabul edilebilir değildir. Sorumluluk tamamen bizimdir. Gerek düzeltilmesi ve gerekse geleceği inşa etmemizde bizim için çok acı bir tecrübe olarak hafızamızda yer edinecektir. Yaşananlar tüm kurullarımızla tartışılmış, yapılanın yanlış olduğu ve bir an önce telafi edileceği ortak kararlaşmamız olmuştur. Bu çerçevede yaşananlardan dolayı çok üzgün oluğumuzu ve gelecekte çok daha hassas, duyarlı ve partimizin ekoloji paradigmasına bağlı olarak çalışacağımızı Batman kamuoyu ve çevre örgütleriyle paylaşmak isteriz.” Dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=