Lütfen bekleyin..



Özdemir kardeşler ve Özevin mezarları başında anıldı

02 Ağustos 2019, 13:34 - Okunma: 1461

Batman'da 31 Temmuz 2010 tarihinde içerisinde bulundukları aracın yola döşenen mayına basması sonucu yaşanan patlamada hayatını kaybeden Batman Barosu eski Başkanı Av. Sedat Özevin, İnsan Hakları Derneği (İHD) Şube eski başkanı Sadi Özdemir, eski DEP İl Başkanı Salih Özdemir ile kardeşleri Sıdık Özdemir, yaşamlarını yitirişlerinin 9'uncu yılında mezarları başında anıldı.

İHD öncülüğünde gerçekleştirilen anmaya Özdemir ve Özevin'in ailesinin yanı sıra HDP Parti Sözcüsü Günay Kubilay ve milletvekilleri Feleknaz Uca, Ayşe Acar Başaran, Necdet İpekyüz, Serpil Kemalbay Batman Belediyesi Eşbaşkanları Songül Korkmaz ile Mehmet Demir, Batman Barosu Başkanı Abdulhamit Çakan, Batman eski Belediye Başkanı Sabri Özdemir ve Barış Anneleri’nin de olduğu çok sayıda kişi katıldı.
İlk anma Av. Sedat Özevin'in Asri Mezarlığı'ndaki kabri başında yapıldı. Üzerinde hayatını kaybeden her 4 ismin fotoğraflarının yer aldığı “Sizleri unutmadık unutmayacağız" yazılı pankart açılan anmada, dualar edilip ve saygı duruşunda bulunuldu.


Buradan Özdemir kardeşlerinin mezarının bulunduğu Demirbilek (Meymuniye) Köyü'ne gidildi. Saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan anmada ilk olarak İHD Batman Şube Yöneticisi Ercan Başaran konuştu. Başaran “ 9 yıl önce 1 Ağustos 2010 Tarihinin sabahında üzerinde yaşadığımız coğrafyada zihinlerimizde büyük tahribatlar ve travmalar yaratan bir tablo ile karşı karşıya kaldık.  31 Temmuz 2010 gecesi TPAO’ya ait Güney Raman Petrol Sahasında çıkan yangını söndürmeye giderken içinde bulundukları aracın yola döşenen mayına çarpması sonucu eski şube başkanımız ve aynı zamanda Baro başkanlığı görevini de uzun bir süre yürütmüş olan avukat Sedat ÖZEVİN, şube başkanımız Sadi ÖZDEMİR, Demokrasi Partisi (DEP) eski il başkanı Salih ÖZDEMİR ile Almanya’da yaşayan ve misafir olarak Batman'a gelen kardeşleri Sıddık (Sofi) ÖZDEMİR hayatlarını kaybettiler. 
Aradan tam 9 yıl geçti. Bu vahim olayda yitirdiğimiz dört güzel insan yıllarca insan haklarını savunan ve bu uğurda canlarını siper eden dostlarımızdı. İnsan Hakları Derneği Ailesi olarak sadece mücadeleci yoldaşlarımızı değil, birlikte anılar biriktirdiğimiz yoldaşlarımızı kaybettiğimizin acısını ve üzüntüsünü halen ilk günkü gibi yaşıyoruz. Çalışmalarının odağına hep insan sevgisini ve saygısını ön planda tutan yoldaşlarımız için onlara temas eden bütün herkes kalplerinde aynı acıyı yaşamıştır.” Dedi. 


Özdemir ailesi adına konuşan Sabri Özdemir ise, "Artık bu topraklarda savaş olmasın ve en önemlisi insanlar ölmesin istiyoruz. Bunun için kardeşlerimizin mücadelesini sahiplendik ve barış için ne gerekiyorsa yapacağız" sözlerini sarf etti.Yapılan konuşmaların ardından anma etkinliği sona erdi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=