Lütfen bekleyin..



Kalp Ameliyatında Batman’da bir ilk

01 Ağustos 2019, 07:20 - Okunma: 941

Batman Bölge Devlet Hastanesi Kardiyo Vasküler Cerrahi Servisinde yapılan bu operasyon ile Batman’da bir ilk gerçekleştirildi.Açık kalp ameliyatına giren hastaların en çok rahatsız oldukları konulardan biri göğüs kemiklerinin diğer adıyla iman tahtalarının kesilmesidir. Ancak çoğu hastanın gözünü korkutan bu ameliyat artık göğüs kemiği kesilmeden de gerçekleştirilebiliyor.

HASTANIN SAĞLIĞINA KAVUŞMASI BİZİ ÇOK MUTLU ETTİ

Başarılı operasyona ilişkin Op. Dr. Mehmet Karaçalılar şöyle dedi, “50 yaşındaki hastamız Sabriye Oğuz çocukluğunda geçirmiş olduğu bir ateşli hastalık sonucu kalp kapakçıklarından birinde romatizmal hastalık gelişmiş. Ameliyat sonrası hastalar solunum ve öksürük egzersizleri yaparken yastık kullanmıyor ve ortalama bir ay sırtüstü yatma zorunluluğundan kurtulup istedikleri pozisyonda yatabiliyorlar. Böylece iyileşme süresi kısalıyor. Hastalar ortalama iki gün daha erken taburcu olabiliyor. Op.Dr. Mehmet Coşkun ile birlikte operasyonu sağ meme altından küçük bir kesi ile  sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdik. Hastanın sağlığına kavuşması bizi çok mutlu etti”

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=