Lütfen bekleyin..



Kamu Emekçileri “TİS” için Batman’da buluştu

30 Temmuz 2019, 13:54 - Okunma: 696

1 Ağustos’ta başlayacak olan Toplu İş Şözleşmesi (TİS) için taleplerini dile getirmek için görüşmeler öncesi 4 koldan Ankara’ya yürüyüş başlatan KESK’e bağlı kamu emekçileri Batman’da yapılan basın açıklamasında taleplerini yinelerken, açıklamaya KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen’de katıldı.

Batman Eğitimsen binası önünde bir araya gelen emekçilere, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Eş Genel Başkanı Gönül Erden, KESK Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri, HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, Petrol-İş Sendikası Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Mesut Tekik ve birçok emekçi katıldı.
Açıklamada ilk olarak konuşan SES Batman şubesi eşbaşkanı Deniz Topkan, kamu emekçilerin taleplerinin sadece yüzdelik zam olmadığını belirterek, sosyal, mali, özlük, kamusal tüm hakları ve talepleri karşılanana kadar kararlılıkla mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti. Topkan, ayrıca 1 Ağustos’ta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde yapılacak olan eyleme tüm emekçileri davet etti. Gezen, özelleştirilmelere son verilmesi, kamu yatırımlarının artırılması, kamuda istihdamın yeteri hale getirilmesi, haftalık çalışma sürelerinin düşürülmesi ve dar gelirli milyonlarca vatandaşın kamu hizmetlerine parasız ulaşması konusundaki taleplerinin karşılanması için mücadelelerini sürdüreceklerini yinelerken, 5 milyon kamu emekçisi ve emeklisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi için 1 Ağustos’ta Ankara’da bir araya geleceklerini söyledi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=