Lütfen bekleyin..



5 bin kadına Rahim Ağzı Kanseri taraması yapıldı

29 Temmuz 2019, 15:59 - Okunma: 507

Batman İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından 2019 yılı ilk altı ay içinde 5 bin kadına rahim ağzı kanseri taraması yapıldı. 150 kadında rahim ağzı kanserine sebep olan HPV virüsü erken evrede tespit edilerek tedavileri ücretsiz yapıldı. İl Sağlık Müdürü Dr.Mehmet Hakan Pamukçu, “2019 yılında Batman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından

30-65 yaş aralığındaki beş bin kadına rahim ağzı kanseri taraması yapıldı. Tarama yapılan kadınların %3 ünde kansere sebep olan HPV virüsü tespit edildi. Yapılan taramalarla Batmanda yaşayan 150 kadında rahim ağzı kanserine sebep olacak HPV erken evrede tespit edilerek tedavileri ücretsiz yapıldı.
ÜCRETSİZ YAPILMAKTADIR
Pamukçu ilaveten şunu söyledi, “Daha çok kişiye ulaşmak adına Müdürlüğümüz tarafından oluşturulan Mobil Kanser Tarama Aracı her hafta bir sağlık ocağında rahim ağzı, meme ve kolon kanserini ücretsiz taramak üzere hizmet vermektedir. Ayrıca rahim ağzı kanseri taraması sağlık ocaklarımızda da ücretsiz yapılmaktadır. Kanser erken tanı ile hayatınızı kurtarmak adına ve sağlıklı yaşamak için taramalarınızı yapmak üzere merkezlerimize bekliyoruz.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=