Lütfen bekleyin..



Çevrecilerden petrol kirliliği açıklaması

29 Temmuz 2019, 15:41 - Okunma: 537

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, bilinçsiz atılan atık petrol ile ilgili basın açıklaması yaptı. Batman Çevre gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argünağa tarafından yapılan açıklamada “Batman'ın bazı köylerinden duyarlı vatandaşlar, Silvanka Petrol Sahasındaki atıklarla ilgili şikayetlerini bize ulaştırmışlardır.

 Batman Çevre Gönüllüleri Derneği olarak tarafımıza ulaştırılan açıklamayı olduğu gibi kamuoyunun ve ilgililerin dikkatine sunmak istiyoruz. Tarafımıza ulaştırılan mektup şöyledir: "Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Bahçeli Köyü yakınlarında bulunan TPAO’ya bağlı Silvanka Petrol Üretim Sahasındaki atık petrol bilinçsiz bir şekilde doğaya salınmaktadır. Söz konusu petrol daha öncesinde petrol üretim sahasına yakın olan ve üretim yapılmayan eski kuyulara boşaltılmaktaydı. Ancak bu tahliye işlemini de yeterince sağlıklı yapılmadığı bu sebeple atık petrolün çevre köylerin içme suyuna karıştığı bilinmektedir. Bunun yanında atık petrolün sızması sonucunda yaban hayvanlarının da etkilendiği söylenmektedir. Atık petrol tahliye işleminin daha önce insan sağlığına ve doğa felaketlerine yol açtığını göz önünde bulundursak ilerde ne kadar acı bir tablonun yaşanacağı da daha iyi anlaşılacaktır.” 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kadir Banlı
1882 gün önce
HASAN bey ,çevre duyarlılığınız size teşekkür ediyorum ben ben her sabah jiyan parka yürüyüşe çıkıyorum parkın dış kısmındaki kirlilik görüntüsünü paylaştım sizde konuyu dile getirirseniz orada spor vatandaşlar adına sevinirim selamlar
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=