Lütfen bekleyin..



Hasankeyf kalesindeki yangın Twitter’de gündem oldu

22 Temmuz 2019, 15:35 - Okunma: 599

Hasankeyf Kalesi civarındaki boş bir arazide kurumuş otların tutuşması sonucu çıkan yangın Twitter’da “#HasankeyfYanıyor” etiketiyle ilk gündem maddesi oldu. Binlerce kişi Hasankeyfte çıkan yangınla ilgili yorum ve görüşlerini dile getirirken, uzun süre TT oldu. Batman’ın sular altında bırakılmak istenen tarihi Hasankeyf ilçesinde kurumuş otların tutuşması sonucu yangın çıktı.

Hasankeyf Kalesi'nde çıkan yangında birçok mağara’nın hasar gördüğü iddia edildi. Korku dolu anların yaşanmasına neden olan yangın, tarihi Hasankeyf Kalesi'ni dumanlar altında bıraktı. Kaleye itfaiye araçlarının girememesi ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede yangın büyürken, Yangın kendiliğinden söndü. 
Milletvekili Ayşe Acar Başaran Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Hasankeyf UNESCO dünya miras listesi kriterlerinin 10’da 9’unu taşıyor. Sular altında bırakılması yetmezmiş gibi yandı, yakıldı ve yetkililer izlemekten başka birşey yapmadı.” Dedi. Duruma Belediye eş başkanları Songül Korkmaz ve Dr. Mehmet Demir’de yorum yaptı. 
Sanatçı Gülben Ergen ise hesabından “Sular altında kalmasına atılan çığlıklarımız, şimdi cayır cayır yanmasına seyirci kalıyor” #HasankeyfYanıyor açıklaması yaptı.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=