Lütfen bekleyin..



İl koordinasyon kurulu Aksoy başkanlığında toplandı

18 Temmuz 2019, 18:03 - Okunma: 1005

Batman Valiliği toplantı salonunda yapılan 2019 yılının 3. dönem il Koordinasyon toplantısına Vali Şahin izinde olduğu için Vali vekili Ertuğ Şevket Aksoy başkanlık etti. Koordinasyon toplantısına kurum Müdürleri, kaymakamlar ve belediye başkanları katılım sağladı. Vali Vekili Aksoy’un açılış konuşmasının ardından kurum yetkilileri projelerle ilgili bilgi verdi.

Toplantıda konuşan Vali Vekili Aksoy, Türkiye'nin özellikle son dönemde iç ve dış etkenlerden dolayı önemli bir ekonomik sınav verdiğini söyledi.

Aksoy konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün Türkiye'miz iç ve dış bir takım sebeplerden dolayı önemli bir ekonomik sınav vermektedir. Dolayısıyla zaman ekonomide etkinlik ve tasarruf zamanıdır. Etrafımızda olan bitenlere baktığımızda, Türkiye'deki olan biten içerisindeki sorumlulukları, yükleri düşündüğümüz zaman artık her işimizde tasarruf yapmamız gerektiğini görüyoruz. Zaman zaman okuyorum bazı kaynaklardan, özellikle belediyelerde ve bazı kamu kurumlarında hasılat mali oranımız çok düşük. Belediyelerde 10 lira para harcıyoruz ama yanlış planlama, yanlış hesaplamalarla 2.8 lira hasıla ediyoruz. Bunun adı en iyimser tanımla israftır. Bu anlamda adım atmamız lazım."dedi.

Yatırımcı kuruluşların yatırım projeleri hakkında da bilgi veren Vali Vekili, İlimizde 16 yatırımcı kuruluşa ait 286 adet proje bulunmaktadır, bu projelerin toplam tutarı 4 milyar 456 milyon 521 bin lira olup, 2019 yılı 3. dönem itibarıyla 1 milyar 767 milyon 453 bin lira harcama yapılmıştır, 2019 yılı için ayrılan 930 milyon 140 bin lira ödenekten, 260 milyon 740 bin lira harcama yapılmıştır. Projelerin nakdi gerçekleşme oranın %34,35 fiziki gerçekleşme oranın ise % 35,00 olduğunu ifade etti.

 


KURUM MÜDÜRLERİ ÇALIŞMALARINI ANLATTI
Toplantıya katılan Belediye Başkan Yardımcısı Şehriban Aydın, belediyenin 6 projesinin olduğunu belirterek, “Yerel Pazar yapım işi, fiziki olarak yüzde 65 oranında olup devam etmektedir. Muhtelif mahallelerde kaldırım, yol, yama yapım işleri devam etmektedir. Yaklaşık 120 bin ton asfalt kullanılacak ve 100 kilometreye kadar yol yapım çalışmalarımız devam edecek” dedi.  DSİ 10. Bölge Müdür Yardımcısı İhsan Cengiz, Batman il sınırları içerisinde 14’ü tarım sektörü, 1’i sektöründe olmak üzere toplam 15 projelerinin bulunduğun belirtti. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=