Lütfen bekleyin..



Baro başkanları Hasankeyf’in kurtarılmasını istedi

18 Temmuz 2019, 17:58 - Okunma: 778

Batman Barosu'nun çağrısı üzerine 25 ilin Baro Başkanı ılısu barajı suyu altında kalacak olan 12.000 yıllık tarih, doğa ve insanlık mirası olan Hasankeyf'te açıklama yaptılar. Aralarında Aydın, Antalya, İzmir, Tekirdağ, Kırklareli, Yalova ve bölge baro başkanları ve avukatların katılımıyla Hasankeyf ve Dicle Vadisi'nin sular altında bırakılmaması için basın açıklaması yapıldı.

BAROLARDAN HASANKEYF’E DESTEK

 

 Batman Barosu’nun çağrısıyla Hasankeyf Seyir Terası’nda yapılan açıklamaya hukuk camiasının üyeleri yoğun ilgi gösterdi. 
Barolar adına açıklama yapan Batman Barosu Başkanı Av. Abdulhamit Çakan " Tarihi Yaşatalım, İnsanlığı Yaşatalım, Hasankeyf’i Yaşatalım. Henüz geç değil, Hasankeyf kurtarılabilir ve yaşatılabilir.” şiarıyla bugün bir araya geldik. Evet Ilısu Barajının bitirildiğinin ve yakında su tutmanın başlayacağının farkındayız, iş bu baraj dolayısıyla çok ciddi anlamda maddi harcamaların yapıldığının ve pek çok alanının kamulaştırıldığının da farkındayız. Ancak tüm bunlara rağmen Hasankeyf’in, Dicle vadisinin tarihi ve kültürel dokusu düşünüldüğünde, bu baraj nedeniyle tüm bunların yok olacağı göz önünde bulundurulduğunda, en önemlisi de barajın getirisi ve götürüsü kıyaslandığında iş bu baraj projesinin durdurulmasının ve akabinde iptal edilmesinin ülkemizin daha faydasına olduğunu düşünmekteyiz. Tarih ve kültür ile kıyaslandığında milyarlarca liralık harcamaların bir anlamının olmadığı kanaatindeyiz.” dedi. 
Basın açıklamasından sonra oturma eylemi yapan baro başkanları, daha sonra tarihi kenti gezdi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=