Lütfen bekleyin..



İHD’nin 33’üncü yıldönümü kutlandı

17 Temmuz 2019, 18:19 - Okunma: 796

İnsan Hakları Derneği’nin 33’üncü yıldönümü münasebetiyle, İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi’nde basın açıklaması ve müzikli kutlama yapıldı. Etkinliğe Batman Belediyesi Eşbaşkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Şehriban Aydın, belediye meclis üyeleri, İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi Yöneticileri ve hak savunucuları katıldı.

Okunan basın açıklamasının ardından Belediye Eş Başkanı Songül Korkmaz ve İHD Yöneticileri hazırlanan pastayı kesti. Korkmaz, “İnsan Hakları Derneği’ne başarılar diliyoruz.  İnsan haklarının ülkemizde ve tüm dünyada esas alınacağı yıllar diliyoruz” temennisinde bulundu.


Belediye Eş Başkanı Dr. Mehmet Demir ise, İHD’nin yıl dönümünü gururla, iftiharla kutladığını belirterek; “ İHD Türkiye’nin tarihidir, geçmişidir, vicdanıdır, sistemin yaptığı bütün yanlışlıkların kayıt altına alındığı arşivdir. Bu alana daha fazla katkı sunan, toplumsal vicdanı temsil etmek isteyen insanların burada mücadele etmelerini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
İnsan hakları savunucuları adına hazırlanan açıklamayı, İHD Batman Şube Sekreteri Fahrettin Asutay okudu. İHD'nin 33 yıldır insan hakları mücadelesini tüm zorlu koşullara rağmen sürdürdüğünü ifade eden Asutay, bedeli ne olursa olsun mücadelelerinin süreceğini söyledi. Kürt sorunun çözülmeden ülkenin demokratikleşemeyeceğini de vurgulayan Asutay, sorunun demokratik bir şekilde çözülmesi gerektiğini vurguladı.
Yapılan konuşmaların ardından etkinlik Bahar Kültür Merkezi sanatçılarının seslendirdiği şarkılarla devam etti.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=