Lütfen bekleyin..



Balıklı Göl ve Tarihi Erzen Antik Kenti turizme kazandırılıyor

14 Temmuz 2019, 16:32 - Okunma: 1379

İlimiz Kozluk ilçesi Oyuktaş köyüne bağlı Yeşilyurt mezrasında 3 bin yıllık tarihi olduğu tahmin edilen Tarihi Erzen Antik Kenti ve birçok hastalığı şifa olduğu düşünülen balıklı göl turizme kazandırılıyor. Balıklı gölde incelemelerde bulunan Vali Hulusi Şahin, Valilik katkılarıyla Kozluk Kaymakamlığı, Batman Üniversitesi, Artuklu Üniversitesi, Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün işbirliğiyle

Dilmeçoğulları Beyliğinin başkenti olarak bilinen Erzen kenti harabeleri ve Balıklı göl’de kurtarma kazıları yapılacağını ve akabinde bölgenin turizme kazandırılacağını ifade etti. 


ÇALIŞMALAR KISA SÜREDE BAŞLAYACAK
Göl çevresinde incelemelerde bulunan Vali Şahin yürütülecek çalışmalar ile ilgili yetkililerle görüş alışverişinde bulunarak, çalışmaların en kısa zamanda başlatılmasını istedi. İncelemeler sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Şahin,  Erzen Antik kentinin Roma dönemine kadar uzanan eski bir tarihi olduğunu ifade ederek, "Erzen Antik kenti, Ortaçağ'da önemli bir yerleşim yeri ve burada Dilmeçoğulları Beyliği ve Eyyubiler uzun yıllar hüküm sürmüşler.  O dönemde kalan tek hatıra bu Balıklı göl'dür. Balıklı göl,  Roma döneminden itibaren kaplıca, kür merkezi ve tedavi merkezi olarak kullanılmış.  Günümüzde de vatandaşlarımız burayı bir şifa merkezi olarak kullanıyorlar. Ancak burada saklı olan tarihin gün yüzüne çıkarılması gerekiyor. Biz gerekli girişimleri yaptık, Batman Üniversitesi, Artuklu Üniversitesi, Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün işbirliğiyle bir kurtarma kazısı, restorasyon ve rekreasyon alanı üretmek için çalışmalara başladık. Şu anda sadece bir araştırma çalışması yapacağız. Süreç içerisinde projenin durumu netleşecek. Aynı zamanda burayı vatandaşlarımızın daha rahat bir şekilde istifada edebileceği bir alan haline getireceğiz" diye konuştu. İncelemeler sırasında Vali Şahin’e; Kozluk Kaymakamı Osman Bilici, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili İhsan Aslanlı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Vekili Hali Eren, Batman ve Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyeleri eşlik etti. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=