Lütfen bekleyin..



Suriyeli çocuklar yaz eğitim programında

11 Temmuz 2019, 11:49 - Okunma: 559

Milli Eğitim Bakanlığının PIKTES Projesi kapsamında başlattığı Erken Çocukluk Eğitimi Yaz Okulları Batman merkezde bulunan ana okullarda başladı. Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemimize Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES) kapsamında okul öncesi dönemde olup daha önce okul öncesi eğitimi almamış çocuklara 9

 haftalık yaz okuluyla destek verilecek. Okul öncesi yaş grubunda olup daha önce hiç okula gitmemiş çocuklarımız için Yaz Eğitim Programı uygulayan anaokullarını ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Bahar Anaokulunu ziyaret ederek verilen eğitim hakkında idareci ve öğretmenlerinden bilgi aldı. Minikleri sınıflarında ziyaret ederek onlarla bir süre sohbet etti.
KURTARAN, YAZ EĞİTİMİ ALAN ÇOCUKLARI ZİYARET ETTİ
Bahar Anaokulunu ziyaretinde İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran'a Şube Müdürü Ömer Çiçek eşlik etti. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, “Bakanlığımızın okul öncesi eğitimi almamış çocuklarımız için başlatmış olduğu 9 haftalık okul öncesi yaz okuluyla, okul öncesi eğitim almış çocuklarımızla aralarındaki farkın kapatması hedefleniyor. İlimiz genelinde bu durumdaki tüm çocuklarımız ve ilimizde ikamet eden misafir Suriyeli çocuklarımız bu vesileyle okul öncesi eğitimden yararlanacak” dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=