Lütfen bekleyin..



Hastane fiziki yetersizliği TBMM gündeminde

04 Temmuz 2019, 12:15 - Okunma: 543

Milletvekili Uca Batman’da yaşanan hastane yetersizliğini TBMM gündemine taşıdı.HDP Batman Milletvekili Feleknas UCA Batman Devlet Hastanesindeki kapasite yetersizliğinden dolayı, Batman halkının sağlık hizmetlerine erişimi konusunda sıkıntı yaşaması hakkında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Milletvekili Uca soru önergesinde “Basında da sıkça yer alan haberlere göre, 354 yataklı Batman Bölge Devlet Hastanesi, kapasitesini aşan hasta yükünü kaldıramamaktadır. Kapasitesinin çok üstünde çalışan hastanede, yetersiz personel sayısı ve yatak yüzünden ameliyatlar yapılamamakta, acil servislerde ise fiziki koşulların ve personel sayısının yetersizliğinden uzun kuyruklar oluşmaktadır. Yoğun bakım hastalarının da aralarında bulunduğu birçok hasta ve hasta yakını, Gaziantep, Elâzığ ve Diyarbakır gibi çevre illere sağlık ihtiyaçlarını gidermek amacı ile sevk edilmektedir. Sağlık hizmetlerine erişim konusunda sıkıntı yaşayan Batman halkı, yüksek kapasiteli bir hastaneye ihtiyaç duymakta ancak 2015 yılından beri yapılma sözü verilen 500 yatak kapasiteli yeni hastane ile ilgili muallak durum devam etmektedir. Güney Raman çevre yolunda hastane için tahsis edilen 90 dönümlük arazinin, fizibilite raporları ve imar çalışmaları tamamlanmış olmasına rağmen, ihalesinin ne zaman yapılacağı hâlâ bir soru işaretidir.” Dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=