Lütfen bekleyin..



Dicle nehri çamur akıyor!

02 Temmuz 2019, 17:26 - Okunma: 1294

Bilinçsiz sulama nedeniyle her yıl bu zamanlarda çamur akan Dicle nehrinde yine aynı kirlilik yaşanıyor. Batman’ın antik ilçesi Hasankeyf’ten geçen Dicle nehrinin Çamur akması tepkiye neden olurken, Hasankeyf’li aktivist Çoban Ahmet Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında “Hasankeyf'ten Dicle Nehri için haykırışımızdır..

 Dicle Nehri şuan berrak ve temiz akması gerekirken kırmızı bir şekilde akması bizleri son derece üzmektedir. Özellikle Diyarbakır'ın üst ve alt tarafında yapılan bilinçsizce ve vahşice yapılan sulamadan dolayı tarladaki en güzel ve verimli topraklar Dicle Nehri ile Basra körfezine akıyor. Aynı zamanda tarla ve arazideki topraklar ziyan oluyor. Arazi topraklarımız taş ve verimsiz arazi olarak karşımıza çıkıyor. Lütfen bu kötü ve zararlı sulamayı durdurun. Hasankeyf'ten başta Diyarbakır valiliğine haykırışımızdır. Sayın Diyarbakır valimize bu toprak kaybı ve Dicle nehrinin tüm canlıları ölmemesi için arazilere verilen zehirli ilaçlarla zehirleniyor. Dicle Nehrinde doğru dürüst canlı kalmadı. Lütfen Dicle Nehri temiz aksın çocuklarımız Dicle Nehri'nde yüzsün” dedi. 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=