Lütfen bekleyin..



UYUŞTURUCU BAĞIMLILIĞINA DİKKAT

02 Temmuz 2019, 12:52 - Okunma: 1065

Batman İl Sağlık Müdürlüğü Uyuşturucu bağımlılığına dikkat çekmek ve vatandaşı bilgilendirmek amacıyla çeşitli etkinliklerde bulundu.İl Sağlık Müdürlüğü yapılan etkinliklere ilişkin yazılı açıklamasında şöyle dedi:Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında, uyuşturucu bağımlılığına dikkat çekmek ve halkın bu konuda bilinçlenmesini sağlamak amacıyla

 İl merkezinde ve ilçelerde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından şehrin işlek noktalarına afiş ve broşür asımı gerçekleştirildi. 19 Mayıs ÇATOM, Bayındırlık ÇATOM ve Yeşiltepe ÇATOM ile Kadın Merkezine (KADEM) kursiyer olarak gelen 145 kadına madde uyuşturucu ile mücadele ve madde bağımlılığı konularında eğitim verildi. İl Müftülüğünde görevli 12 vaize, vaaz ve hutbelerde anlatılmak üzere madde bağımlılığı konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı. Halk eğitim merkezinde görevli öğretmen ve kursiyerlere yönelik madde bağımlılığı konusunda eğitim düzenlendi. Psikologlar eşliğinde madde bağımlıları için 12 kişilik grup terapisi yapıldı ve yapılmaya devam etmektedir. Grup terapisi ile benzer durumda olan insanların olduğunu görmesini sağlayarak, maddeyi bırakma konusunda cesaretlenmesi amaçlanmaktadır. İl Sağlık Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çok amaçlı spor salonunda çeşitli branşlarda (basketbol, boks, tekvando ) spor yapan dezavantajlı çocuk ve gençlere yönelik Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında spor müsabakaları gösterimi gerçekleştirildi.

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
SAĞLIK Kategorisindeki Diğer Haberler
Kolajen, vücutta bulunan temel bir proteindir ve cilt, eklemler, kemikler, ..
Batman Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Evde Sağlık Birimi'ne yakınları tar..
Batman Belediyesi, çocukların gelişimlerine pozitif etki sağlamak amacıyla ..
Ak Parti Milletvekili adayı Fırat Tunç, Kozluk lokali ziyaretinde partilile..
Dünya Hastanesi Dahiliye bölümünden Uzm. Dr. Ahmet NAS şeker ve tansiyon ha..
Batman Eğitim Araştırma Hastanesine atanan yenidoğan uzmanı hasta kabulüne ..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=