Lütfen bekleyin..



Vekillere yurtdışı yasağı mecliste

30 Haziran 2019, 14:59 - Okunma: 580

Batman Milletvekili Feleknas Uca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soru önergesi vererek, bazı milletvekillerine neden yurtdışı yasağı uygulandığını sordu. Milletvekili Uca, “15 Temmuz 2016 tarihinden sonra ilan edilen OHAL ile beraber uygulamaya konulan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile temel hak ve özgürlüklerin birçoğu askıya alınmıştır.

  Askıya alınan haklardan bir tanesi de seyahat özgürlüğüne getirilen kısıtlamalardır. Aralarında akademisyen, gazeteci, milletvekili ve memurların olduğu binlerce yurttaşın yurt dışına çıkışı engellenmiştir. Mahkemelerin pasaport tahdidinin kaldırılmasına yönelik kararlarına rağmen, kaldırılan tahdidin nüfus ve emniyet kayıtlarına işlenmemesi nedeniyle, birçok milletvekili yurt dışındaki çalışmalara ve yurt dışından aldıkları resmi davetlere katılamamaktadır. Bu durum, milletvekillerinin uluslararası çalışmalarını sekteye uğratmakta ve görevlerini tam anlamıyla yapmalarını engellemektedir” dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=