Lütfen bekleyin..



Kaymakam ‘Antik Erzen Kenti-Balıklı Göl’de incelemelerde bulundu

30 Haziran 2019, 14:29 - Okunma: 607

Kozluk İlçe Kaymakamı Osman Bilici; kuruluşu ilkçağa dayanan, XI. yüzyıldan XIV. yüzyıla kadar bölgenin en önemli başkentlerinden biri olduğu anlaşılan, tarihte bir çok medeniyete beşiklik eden ve Türk beyliklerinden Dilmaçoğulları Beyliği’nin de başkentliğini yapan tarihi “Antik Erzen Kenti-Balıklı Göl” ü ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

İncelemeler esnasında Kaymakam Bilici’ye, Batman Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü personeli arkeologlar Mehmet Cabir Alper ile Özcan Çiçek de eşlik etti. İlçe merkezine yaklaşık 18 km. mesafede bulunan, 2009 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Diyarbakır Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararıyla I. derece tarihi sit alanı olarak tescil edilen ve halk arasında "Gola Masiya” olarak bilinen "Antik Erzen Kenti-Balıklı Göl” de çevre temizliği düzenlemesi ve çalışmalarını yerinde inceleyen Kaymakam Bilici; kültürel mirasımızın gün yüzüne çıkarılarak turizme kazandırılması ve gerekli kurtarma kazı çalışmalarının yapılması için girişimlerde bulunduğunu ve çalışmaların devam edeceğini ifade etti.   

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=