Lütfen bekleyin..



TÜPRAŞ işçisinden Koç Holding önünde eylem!

26 Haziran 2019, 16:33 - Okunma: 1051

TÜPRAŞ ile Çalışanlar arasında Toplu iş görüşmelerinde halen bir sonuç çıkmaması nedeniyle dün Batman dahil 4 rafineriden yüzlerce işçi Koç Holding önünde basın açıklaması yaptı. PETROL İŞ BATMAN ŞUBESİDE BASIN AÇIKLAMASINA KATILDITÜPRAŞ işçileri Koç Holding önünde eylem yaptı. Koç Holding’e bağlı TÜPRAŞ’ta, İşveren ve Petrol-İş Sendikası arasında sürdürülen

toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşmaya varılamadı. Grev yasağının olduğu şirketin işçileri, 4 ayrı ilden toplanarak Koç Holding önünde eylem gerçekleştirdi.
Yüksek hakem kuruluna giden TİS görüşmelerindeki tıkanıklığın aşması için yoğun bir gayret ve çalışma içinde olan Petrol İş Genel örgütlenme sekreteri Mustafa Tekik ile Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz ve yüzlerce Tüpraş çalışanıda bu basın açıklamasına katıldı.

TEKİK’TEN TÜPRAŞ YÖNETİMİNE ANLAŞMA ÇAĞRISI
Petrol-İş Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Mesut Tetik tarafından okunan açıklamada “ İşverenin 3 maddede dayatmaya dönüşen taleplerinin devam ettiğini görmekteyiz. 3 yıllık sözleşme, vardiya sisteminde değişiklik ve mazeret izinleri hususunda Petrol-İş sendikası olarak duruşumuz bellidir. Henüz vakit varken çağrı yapıyoruz gelin Tüpraş’ta işyeri kültürü ve geleneklerine uygun biçimde toplu sözleşmeyi araya başka bir irade sokmadan müzakere yoluyla bitirelim. 40 yıllık iş barışının sürmesini sağlayalım.” Dedi
KAYGUSUZ CANLI YAYINDA KONUŞTU
Petrol İş şube Başkanı Şehmus Kaygusuz Özel bir TV kanalına verdiği canlı yayımda yaptığı konuşmada işçinin hakkını alana kadar bu mücadeleden vazgeçmeyeklerini belirterek Tüpraş’a sahip çıkmaya çalışmaya devam edeceklerini belirterek taleplerinin kabul edilmesini istedi. 
Başkan Kaygusuz müzakereden kaçanın kendileri olmadığını belirterek “İşverenin vazgeçmemizi istediği maddeleri bedel ödeyerek kazandık. Bizlerin de gelecek nesillere daha iyi sözleşmeler bırakmak gibi bir sorumluluğu var. Mücadele kararını salt sendika yönetimi olarak değil işçilerle beraber aldık. Sözleşmemiz Yüksek Hakem’de önümüzdeki hafta tahminimizce görüşülmeye başlanacak. Biz de bu görüşmelerden önce son bir kez uyarımızı yapmak istedik. Bu anlamda masaya davet ediyoruz,” dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=