Lütfen bekleyin..



LGS sınav sonuçlarında fiyasko!

26 Haziran 2019, 16:31 - Okunma: 1081

Önceki gün açıklanan liselere giriş sınavı sonuçlarına göre Batmanlı öğrenciler Türkiye illeri arasında 72. sırada yer alarak büyük bir başarısızlığa imza attı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayınlanan ve 1.029.555 öğrencinin katıldığı 2019 LGS sonuçları açıklandı. LGS'de toplam net sayı baz alınarak yapılan değerlendirmeye göre en başarılı 3 il Muğla, Tunceli ve Giresun olurken

Batman ise 59. sıradan 72. sıraya geriledi. 
Batman’da onlarca dersane, kurs merkezi ve eğitim kurumlarına rağmen alınan bu başarısız sonuç kentte günün konusu oldu. 
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan sonuçlara göre Batman 72. sırada 90 net soru içinde 27.20 puanıyla son sıralarda yer aldı. Sıralamada son illerde bölge illerinin olması nedeniyle HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş TBMM’ye bir soru önergesi vererek duruma tepki gösterdi. 
Beştaş açıklamasında “LGS sonuçları dahi ülkedeki ayrımcılığın aynası şeklinde. O nedenle eşitlik kardeşlik söylemleri yerine oturmuyor ve inandırıcı değil. Neden; Bitlis, Ardahan, Batman, Diyarbakır, Muş, Van, Mardin, Ağrı, Ş.Urfa, Siirt, Hakkari, Şırnak LGS Sınavı’nda en sonlarda???” dedi. 

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=