Lütfen bekleyin..



Batman’da Mursi için giyabi cenaze namazı

19 Haziran 2019, 09:31 - Okunma: 626

Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Cezaevinde vefatı nedeniyle kentte Ulu Camii'nde öğle namazına müteakip giyabi cenaze namazı kılındı. Batman İl Müftüsü Turgut Erhan'ın kıldırdığı giyabi cenaze namazına çok sayıda kabalaık katıldı.

Kılınan namazın ardından İslami STK’lar basın açıklamasında bulundu 
Grup adına basın açıklamasını Düşünce Özgürlüğü ve İnanç Platformu adına  okuyan  Kardeşlik Birliği Batman Şube  Başkanı Şehmus Temiz, Mursi’nin sistematik işkence ve ihmallerin ardından şehit düştüğünü söyledi. 
Mısır cuntasının siyonizmin bekçiliğini yaptığını vurgulayan Temiz,’’ Mısır cuntası, Batıdan ve özellikle Trump yönetiminden aldığı destekle ülke içinde her türlü hukuksuzluğu ve cinayeti işlerken, Mursi’nin şehadeti bu hukuksuz rejimin ve dış destekçilerinin bölgesel projelerinde yeni bir aşamaya geçtiklerinin işaretidir. Mısır cuntasını bu kadar değerli kılan ise Siyonist rejimin korunmasında oynadığı roldür. Bu nedenle Mursi, Siyonistlerce şehit edilmiş onlarca mücahitten biridir.Mursi’nin bu şehadeti Siyonistlerin Filistin ve bölge planlarından bağımsız değildir. Şu an Mısır cuntasının zindanlarındaki onbinlerce mazlum için durum daha da kritik bir hal almıştır. İşkence, taciz, öldürme ve daha onlarca hukuksuzluğun engellenmesi için dünyanın sağduyulu kamuoyu harekete geçmelidir. Mısır’daki siyasi tutuklular derhal serbest bırakılmalıdır. Sisi cuntasının uluslar arası mahkemelerde yargılanması için çalışma başlatılmalıdır.’’dedi.

 

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Mahalle buluşmaları kapsamında İkiztepe (Girbereşik) Mahallesini ziyaret ed..
BATSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Demir ve Batman Ticaret Borsası Baş..
Vali ve Belediye Başkanı Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp hanıme..
Batman’da hayır ve sosyal projelere verdiği destekleriyle adından söz ettir..
Batman Belediyesi, trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek vearaç sürüc..
Kurum ziyaretlerinde bulunan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, yardıma mu..

RSS
© 2024 - Batman Demokrat Haber | Batman Yerel Gazetesi
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=